YAŞ'da korgeneral terfilerinde sürpriz

Haber Giriş : 05 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şûra'da, emekli olan 3 orgenerale karşı 2 korgeneral terfi etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Yaşar Büyükanıt atandı

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman'ın, emekliye ayrılması karara bağlandı. Şûra'da, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Işık Koşaner ile Kara Kuvvetleri Değerlendirme ve Denetleme Başkanı İsmail Koçman ise orgeneralliğe terfi etti.Edinilen bilgilere göre, YAŞ toplantısında TSK'daki orgeneral kadrosu 15'ten 14'e düşürüldü. Şûrada emekli olan 3 orgenerale karşı 2 korgeneral terfi etti. Terfide 2. sırada bulunan Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner ve 7. sırada bulunan İsmail Koçman, orgeneralliğe terfi etti. Korgeneraller Ömer Keçecigil ve Engin Alan'ın görevlerinde de bekleme süresi 1 yıl uzatıldı.

Büyükanıt'ın önü açıldı
Şûrada, İstanbul Ayazağa'daki NATO'nun Kolordusu; Üçüncü Kolordu'nun Komutanı Köksal Karabay, EDOK Komutanı Ahmet Özteker de emekliye ayrıldı. Karabay Süleymaniye baskını sırasında Genelkurmay Harekât Başkanlığı'nı yürütüyordu. Eruygur'dan boşalan Jandarma Genel Komutanlığı'na 2. Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri atanırken, 1. Ordu Komutanlığı'na da beklentiler doğrultusunda Orgeneral Hurşit Tolon atandı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi. Söz konusu gelişme ile Büyükanıt'ın 2006'da Genelkurmay Başkanı olmasının önü açıldı.

12 kişinin TSK ile ilişkisi kesildi
Şûrada, ele alınan dosyalarda 12 kişinin TSK ile ilişiği kesilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ihraç dosyalarına şerh koyduğu öğrenildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber