İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnternette bilgi arayan yok, sohbet eden çok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bir araştırmaya göre Türkiye'de öğrenciler interneti en çok "sohbet etmek", sonra da "oyun oynamak için" kullanıyor. Öğrencilerin yarısına yakını, bilgisayar başında "aralıksız" en az 5 saat kalıyor

Tahsin Aksu - İstanbul

Türkiye'de öğrenciler arasında internet kullanımı üzerine yapılan bir araştırmaya göre, çocuklar

MSN Messenger (sohbet programı) ve oyun oynamak için bilgisayarın başına geçiyor. Öğrencilerin yarısına yakını, bilgisayar başında aralıksız 5 saatten fazla kalıyor. Fen Bilimleri Merkezi Dershaneleri'nde 2006-2007 eğitim-öğretim yılında derslere katılan 2 bin 298 öğrenciye internet kullanımıyla ilgili sorular soruldu. En çarpıcı sonuçlar, "İnterneti daha çok hangi amaç için kullanıyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtla ortaya çıktı. Araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde 82'si interneti sadece sohbet ve MSN Messenger için kullandığını belirtirken, yüzde 33'ü "oyun oynamak" yanıtını verdi. Öğrencilerin yüzde 17'lik kısmı da aynı soruyu "Araştırma, bilgi edinme" şeklinde yanıtladı. Soruya öğrencilerin yüzde 3'ü de "Cinsellikle ilgili sitelere girmek için" yanıtını verdi.

5 saatten fazla

Araştırmada öğrencilere en çok hangi tür siteleri tercih ettikleri de soruldu. Buna göre katılımcıların yüzde 76'sı eğlence, yüzde 63'ü download (yükleme) siteleri, yüzde 37'si de kültür-sanat sitelerine ilgi gösterdiğini kaydetti. Bilgisayar kullanım süreleri konusundaki soruya da çarpıcı yanıtlar verildi. Öğrencilerin yarısından çoğu haftada en az 3-4 gün internete girdiğini söyledi. "Bilgisayar karşısında sürekli olarak ne kadar zaman geçirebilirsiniz?" sorusuna da "5 saatten fazlası mümkün" yanıtını verenlerin oranı yüzde 43 oldu.

'Kaygı verici'

Uzmanların 5 saatten fazla aralıksız bilgisayar kullanmanın omurga bozuklukları, bilek ve parmak ağrıları, göz bozuklukları ve nörolojik sorunlar gibi ciddi fiziksel rahatsızlıklara yol açabileceği konusundaki uyarısı göz önüne alındığında bu rakamın kaygı verici olduğu ifade ediliyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 97'si evinde bilgisayarı olduğunu, yüzde 71'lik kısmı da internet kullanımı için internet kafeye hiç gitmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber