İçişleri Bakanlığından büyükşehirlere "personel" genelgesi

Haber Giriş : 05 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun uygulanmasına" ilişkin tüm büyükşehir valiliklerine detayları içeren bir genelge gönderdi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun uygulanmasına" ilişkin Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun ve Sakarya valiliklerine genelge gönderdi.

Kanunun uygulanmasına ilişkin bilgi verilen genelgede, söz konusu kanuna göre, orman köyleri dışındaki köylerin tüzel kişiliğinin sona ereceği ve mahalleye dönüşeceği, orman köylerinin ise mücavir alan haline geleceği anımsatıldı. Bunların su ve kanalizasyon işlerinin büyükşehir belediyelerine bağlı Su ve Kanalizasyon İdareleri'nce yerine getirileceği kaydedilen genelgede, mahalleye dönüşecek köyler, bunların bağlanacağı belediyeler ile orman köylerinin durumlarını ilgilendiren çalışmalara ilgili büyükşehir belediyelerince zaman geçirilmeden başlanması istendi.

Personel devrine açıklık getirildi

Genelgede personel devrinin söz konusu olduğu durumlarda yapılacak tespitleri müteakip ilgili büyükşehir için kadro ihdası, personel devreden belediye için kadro iptali isteneceği belirtildi.

Genelgede, 5215 sayılı Belediye Kanunu'nun bazı maddelerinin yeniden görüşülmek üzere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM Başkanlığı'na geri gönderildiğinden, 1580 sayılı Belediye Kanunu'nun halen yürürlükte bulunduğu hatırlatıldı.

Bu nedenle, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca 1580 sayılı Belediye Kanunu ve diğer ilgili kanunların bu kanuna aykırı olmayan hükümlerinin ilgisine göre büyükşehir, büyükşehir ilçe ve ilk kademe belediyeleri hakkında uygulanmasına devam edileceği bildirildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber