İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakan Yardımcısı Şahin, zorunlu bağışın son bulması için yeni bir yasa taslağı içinde olduklarını belirtti

Haber Giriş : 13 Mayıs 2003 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Yardımcısı Şahin, Zorunlu bağışın son bulması için yeni bir yasa taslağı içinde olduklarını belirtti

Başbakan Yardımcısı Şahin, kamuya ait vakıfların, vatandaşlardan zorunlu bağış almalarını ortadan kaldıracak yeni bir tasarı hazırlığı içinde olduklarını söyledi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamuya ait vakıfların, kamu hizmeti alacak vatandaşlardan zorunlu bağış almalarını ortadan kaldıracak yeni bir tasarı hazırladıklarını açıkladı. Şahin, zorunlu bağış uygulamasının yasal olmadığını söyledi. Vakıflar Haftası nedeniyle Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen "Vakıf Medeniyeti" Sempozyumu'nda konuşan Şahin, kamu vakıflarıyla ilgili olarak kendilerine çok sayıda şikayet ve ihbar mektubu geldiğini kaydetti.

Yaptıkları incelemede kamuya ait vakıfların astronomik rakamlarla mal varlığı sahibi olduklarını tespit ettiklerini bildiren Bakan Şahin, bu vakıfların yönetim sorunu bulunduğunu da söyledi. Mehmet Ali Şahin, kamu hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlardan zorunlu bağış istendiğine işaret ederek, buna son vermek için yasal hazırlık yaptıklarını bildirdi.

Vakıf eserlerinin onarılmasıyla ilgili personel ve ödenek sıkıntısına da dikkat çeken Şahin, "onar-işlet-devret" modelini öngördüklerini kaydetti.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber