Eğitim başarısı düşük Afyonkarahisar'da, yönetici ve öğretmenler perforsmansa tabi tutulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim, öğretim de Türkiye genelinde başarısı düşük olan Afyonkarahisar'da, 2007-2008 eğitim, öğretim yılında başarının çıtasının yükseltilmesi için bazı tedbirler alınacak.

2007-2008 eğitim, öğretim yılının başlaması nedeniyle Oruçoğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, 2007-2008 öğretim yılında Afyonkarahisar'ın içinde bulunduğu eğitim seviyesini ve kalitesini yükseltmek, herkesin onurunu yaralayan bazı olumsuz değerlendirmelerden sıyrılmak için bir takım tedbirler alacaklarını söyledi.

İlköğretim Yöneltme Yönergesi'ni ilk günden başlayarak tavizsiz uygulayacaklarının altını çizen Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, MEB Hazırlık ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'ne uygun olarak okul aile birlikleri ve Halk Eğitim müdürlükleri ile işbirliği içerisinde günlük ders saatleri dışında kurslar düzenleyerek biraz daha fazla çalışacaklarını kaydetti.

Vali Haluk İmga'nın bu konudaki talimatlarının başta ilçe kaymakamlıkları olmak üzere müdürlüğe bağlı tüm birimleri ulaştırıldığını aktaran Yıldırım, bunun yanında eğitim bölgeleri ve eğitim kurumlarını işlevselleştirilerek hayata geçireceklerini ifade etti. Eğitim imkanına kavuşturulmayan bir tek çocuk bırakmadan, devam takip işlemlerinde yasal prosüdürü uygulayacaklarını bildiren Yıldırım, "Valilik tarafından hazırlatılan Eğitime Destek Projesi (EDEP) kapsamında OKS ve ÖSS formatında makam onayına dayalı olarak belirlenen takvim doğrultusunda seviye tespit, karşılaştırmalı ve deneme sınavları yapacağız. Bunun yanında tüm yönetici ve öğretmenlerimiz adına performans denilen iş başarımı denetimine tabi tutucağız." dedi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise, eğitimin geleceğe şekil verdiğini söyledi. Mutlu bir toplumu verilen eğitimin oluşturduğunu dile getiren Vali İmga, hayatta üretken olmanın yolunun da ilköğretimde alınan eğitimden geçtiğini kaydetti. Vali İmga, Afyonkarahisar'ın Türkiye genelinde eğitimde başarısının düşük olduğunu, bu eğitim, öğretim yılında ilin eğitimdeki başarısını birlikte çalışarak yükselteceklerini bildirdi.

Oruçoğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Vali İmga'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Törende öğrenciler halk oyunu gösterisi sunarken, bazı öğrenciler günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı ve şiir okudu. Tören sonunda Vali İmga ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrenciler ile sohbet ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber