Mardin Milletvekili: ÖSS'de son sıralarda yer alan Mardin'in eğitim sorununu çözeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Mardin Milletvekili Şahkulubey: "ÖSS'de son sıralarda yer alan Mardin'in eğitim sorununu çözeceğiz"

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, ÖSS'de son sıralarda yer alan Mardin'in eğitim sorununa çözüm bulmak için çalışacaklarını belirtti.

2007-2008 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, eğitim konusunun ihmal edilemez olduğunu belirterek, Mardin'in eğitim sorunlarının çözümü hususunda çok çalışacaklarını ifade etti.

Mesajında, Mardin'in sorunları arasında önceliği eğitime vereceklerine dikkat çeken Şahkulubey, derslik ve öğretmen yetersizliğinin had safhada olduğunu ifade etti.

Şahkulubey, AK Parti'nin göreve geldiği 2002 yılından itibaren eğitim alanında radikal kararlar alarak uygulamaya başladığını, öğrencilerin daha iyi imkanlarda eğitim görmelerini sağladıklarını kaydetti.

Öğrencilerin ders kitaplarının ücretsiz dağıtımının bir devrim niteliğinde olduğunu anlatan Şahkulubey açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Son 5 yıllık iktidarımız döneminde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimize yaklaşık 500 milyon kitap dağıtıldı. Böylelikle ekonomik sıkıntıda olduklarından dolayı çocuklarını okula gönderemeyen ailelerin bu mazeretlerine son verildi. Kız çocuklarımızın okula kazandırılması amacıyla başlattığımız "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde 640 bin yavrumuz okula kavuşturuldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber