Ankara-İstanbul tren hattı açıldı, biletler yok satıyor

Haber Giriş : 06 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz ay Pamukova'da meydana gelen hızlandırılmış tren kazasının ardından durdurulan tren seferleri yarın başlıyor.

Hızlandırılmış tren ise bağımsız bilim komisyonunun raporuna kadar sefere çıkmayacak. Trenlerin sefere çıkacağı ilk günde biletler yok sattı. 260 yolcu kapasitesine sahip trenlerin kontenjanları iki gün öncesinden doldu.

Cumartesi günü Haydarpaşa Garı'ndan ilk hareket edecek tren Doğu Ekspresi. 260 kişilik yolcu kapasitesine sahip trende iki gün öncesinden 230 bilet satılırken 30 biletin de kısa sürede tükeneceği belirtildi. Saat 10.30'da Ankara'ya hareket edecek Başkent Ekspres'inde de yerlerin tamamına yakını dolmuş durumda. Haydarpaşa tren Garı'ndaki rezervasyon bölümünde çalışan görevliler, telefonlara yetişmekte zorlanıyor. Türkiye'nin değişik yerlerine 10'un üzerinde seferin yapıldığı Haydarpaşa'da bilet gişelerinin önünde zaman zaman kuyruklar oluştu.

Haydarpaşa tren istasyonundan yapılan seferler 22 Temmuz'da Pamukova yakınlarında meydana gelen hızlandırılmış tren kazasından sonra durdurulmuştu. TCDD Genel Müdürlüğü savcılık ve bağımsız heyetlerin yolun trafiğe açılmasında herhangi bir sakınca olmadığına dair onayının ardından yük seferlerinin 5 Ağustos'ta, yolcu seferlerinin ise 7 Ağustos'ta başlamasını kararlaştırmıştı. TCDD'den yapılan açıklamaya göre, tren kazası nedeniyle kapanan Ankara-İstanbul demiryolu hattının, bilirkişi heyetlerinin sağlıklı inceleme yapması ve delillerin karartıldığı iddialarına meydan verilmemesi nedeniyle kapalı tutulduğu belirtildi. Savcılık ve bağımsız bilirkişi heyetleri tarafından yolun yeniden trafiğe açılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığının belirtilmesi üzerine, yol çalışması ve vagonların kaldırılması çalışmalarının hızla tamamlandığı ifade edildi. Hatta çalışan normal yolcu trenlerinin eskisi gibi seferlerine devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, Yakup Kadri, Yahya Kemal ve Gazi Ekspresi isimli hızlandırılmış trenlerin, bağımsız bilim komisyonunun nihai raporuna kadar sefere konulmayacağı bildirildi. Bu arada kazadan beri kapalı tutulan hattan ilk geçen tren 1301 sayılı yük treni oldu. Yük treninin gümrük malzemeleri ve askeri malzeme taşıdığı öğrenildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber