Memur sendikaları yasası yeniden ele alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası konusunda yapılması gerekenleri gündeme almayı düşündüğünü bildirerek, "Taraflar en azından bir araya gelip, yasanın eksikliklerinin, aksaklıklarının ne olduğunu birlikte değerlendirebilir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve konfederasyon yöneticileri, Bakan Çelik'i makamında ziyaret etti.

Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, toplu görüşmelere temel oluşturan 4688 sayılı yasanın ciddi eksiklikleri bulunduğunu ifade ederek, "Kanunun bütünüyle gözden geçirilip, yeni bir düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Bircan Akyıldız, toplu görüşmeler çerçevesinde Uzlaştırma Kurulu kararlarını Kamu İşveren Kurulu ile görüşeceklerini de bildirdi.

Bakan Çelik ise 4688 Sayılı yasa konusunda yapılması gerekenleri, ilgili bakanla da görüşüp gündeme almayı düşündüğünü belirterek, "Taraflar en azından bir araya gelip, yasanın eksikliklerinin, aksaklıklarının ne olduğunu birlikte değerlendirebilir. Yeni bakan olarak, çiçeği burnunda bakan olarak tarafların bu konudaki görüşlerini almayı uygun buluyorum" dedi.

Anayasa değişikliğinin büyük önem taşıdığını ifade eden Çelik, bu konuda sivil toplum örgütlerinin inisiyatif almaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber