Youtube: Türkiye'deki yetkililerle işbirliğine hazırız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 20:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Görüntü paylaşım sitesi Youtube'dan, siteye Türkiye'den erişim yasağı konulması kararına ilişkin, "Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız" açıklamasında bulunuldu.

Yazılı açıklamada, "internetin herkese kendini ifade etme ve sesini duyurma imkanı tanıdığı, ancak kişilerin web ortamında kendilerini ifade etme biçimlerinin, bazı ülkelerin kültürel ve politik konulardaki hassasiyetlerine dokunduğu" kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle Youtube olarak kullanıcılarımıza kolaylıkla, kullanım şartlarımıza uygun olmadıklarını düşündükleri videolar konusunda uyarı mesajı göndermeleri imkanını sağlıyoruz. Ve sonrasında gerektiğinde videoyu yayından kaldırıyoruz. Ayrıca, yerel yasa koyucular ile de ülkenin kanunlarına aykırı bir durum teşkil eden videolar konusunda, gerekli uygulamaların yapılması için işbirliğine gidiyoruz. Bu tutumumuz ile ifade özgürlüğü ve yerel kanunlara uyma konusunda dengeyi sağlamak için gösterdiğimiz özeni vurguladığımıza inanıyoruz. Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber