İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diyanet: Faizli kredinin caiz olduğunu söylemedik

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal konut projesi görüşüne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 'Devlet bankalarından alınan faizli kredilerin caiz olduğunun söylendiği' iddialarının kurumu yıpratma amaçlı olduğu ifade edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2020 18:45, Son Güncelleme : 15 Ocak 2020 18:47
Diyanet: Faizli kredinin caiz olduğunu söylemedik

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) sosyal konut projesi ile ilgili görüşünün ardından bazı medya organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kurulun öteden beri verdiği fetvalarda, İslam'da faizin kesin olarak haram kılındığını açıkça ifade ettiği belirtildi.

TOKİ tarafından uygulanan "sosyal konut projesi" özelinde vatandaşlardan gelen yoğun sorular sebebiyle Din İşleri Yüksek Kurulunun söz konusu projenin dini hükmünü bütün boyutlarıyla değerlendirdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurulumuz, halkımızla paylaştığı görüşünde, öncelikle faizin kesin olarak haram kılındığını, konut veya araç satın almak için faizli kredi kullanmanın caiz olmadığını çok açık ve kesin bir dille belirtmiştir. Bahse konu projenin, kira ödediği takdirde asgari geçimini zorlukla sağlayan ve ev sahibi olabilmek için faizsiz ödünç borç bulamayan alt veya orta gelirli vatandaşlara yönelik üretilen bir sosyal proje olduğu kanaatine ulaşmış ve bu projeden yararlanarak ev sahibi olmanın, dinen haram kılınan faizli işlem kapsamında değerlendirilmeyeceği sonucuna varmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber