Youtube, erişim yasağı kararı sonrasında 'her türlü işbirliğine hazırız' dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Atatürk'e hakaret görüntüleri için YouTube'ye erişim yasağı kararı

DÜNYANIN en büyük video paylaşım sitesi YouTube'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve devlet büyüklerine yönelik çirkin görüntüler nedeniyle yapılan suç duyurusu ardından Sivas 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi, söz konusu görüntüler kaldırılıncaya kadar bu siteye erişim yasağı kararı aldı. Karar, Telekomünikasyon Kurumu'na bildirildi.

YouTube video paylaşım sitesinde Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hakaret içeren görüntüler yayınlaması nedeniyle Sivas 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nce internet sitesine erişim kararı alındı. Sivas'ta yaşayan ve bilgisayar işiyle uğraşan Ali Kütüklü, YouTube'de Atatürk ve devlet büyüklerine yönelik yapılan hakaret içerikli yayınlar konusunda Sivas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İddiayı incelemeye alan Cumhuriyet Başsavcılığı görüntüleri bilirkişi aracılığıyla inceletti. Atatürk ve devlet büyüklerine hakaret içeren bu görüntüler daha sonra CD'ye kaydedilerek mahkemeye suç duyurusunda bulunuldu. Dosyayı inceleyen Sivas 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi görüntülerin yayından kaldırılma sürecine kadar YouTube'ye Türkiye'den erişimin engellenmesine karar verdi. Alınan bu karar dün akşam Telekomünikasyon Kurumuna fakslanarak işleme konulmasını istendi.


Youtube: Türkiye'deki yetkililerle işbirliğine hazırız

Görüntü paylaşım sitesi Youtube'dan, siteye Türkiye'den erişim yasağı konulması kararına ilişkin, "Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız" açıklamasında bulunuldu.

Yazılı açıklamada, "internetin herkese kendini ifade etme ve sesini duyurma imkanı tanıdığı, ancak kişilerin web ortamında kendilerini ifade etme biçimlerinin, bazı ülkelerin kültürel ve politik konulardaki hassasiyetlerine dokunduğu" kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle Youtube olarak kullanıcılarımıza kolaylıkla, kullanım şartlarımıza uygun olmadıklarını düşündükleri videolar konusunda uyarı mesajı göndermeleri imkanını sağlıyoruz. Ve sonrasında gerektiğinde videoyu yayından kaldırıyoruz. Ayrıca, yerel yasa koyucular ile de ülkenin kanunlarına aykırı bir durum teşkil eden videolar konusunda, gerekli uygulamaların yapılması için işbirliğine gidiyoruz. Bu tutumumuz ile ifade özgürlüğü ve yerel kanunlara uyma konusunda dengeyi sağlamak için gösterdiğimiz özeni vurguladığımıza inanıyoruz. Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber