Gül, darbe yorumlarına prim vermedi

Haber Giriş : 19 Eylül 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERSİN YILANCI LEFKOŞA

Cumhubaşkanı Abdullah Gül bazı çevrelerin gündeme getirdiği ?darbe? söylentilerine sert çıktı. Gül, ?Ben açıkcası onlara hiç pirim vermem. Türkiye'ye en büyük haksızlıktır? dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Gül onuruna dün akşam bir resepsiyon verdi.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, önemli açıklamalar yaptı. Bir gazetecinin ?Sizin Dışıişlerinden gelmeniz bu hükümetin biraz yükünü alacağınız anlamına mı geliyor?? sorusuna Gül ?Ben cumhurbaşkanı olarak icra içerisinde değilim. İcraatları hükümetler yapacağına göre bir çok şeye liderlik yapmak durumundayım. Benim görevim önemli meselelere liderlik yapmak ve bunların çözümüne gayret sarfetmek ve bunlarla ilgili bütün devlet organları arasında uyumu sağlamak, bütün enerjisini pozitif yönde kullanmak? dedi.

Darbe yorumları var, bugün (dün) bir gazetenin başyazısında böyle bir yorum vardı. sorusuna Gül şu cevabı verdi:

?Ben açıkçası onlara hiç prim vermem.Türkiye'ye en büyük haksızlıktır,. Nedir onu da bilmem doğrusu ben okumadım o söylediğiniz şeyi de. Ben size neden bahsediyorum, ben size Türkiye'nin en büyük önceliği AB projesidir diyorum, Türkiye'yi AB yapısının içerisine koyduktan sonra , AB üyesi olan bir ülkede bu tür kaygılar olacaksa o zaman başka şeyler bulma, o zaman bunu bir şekilde izah etmek gerekir. Ben Türkiyenin ufkunu, gittiği yeri söylüyorum, ilk gün tekrarladığım şeyi de söylüyorum, farklılıkları Türkiye'de herkes hazmedecek, Türkiye'deki farklıkıları bir zengiliklik gibi görmesseniz, birbirine herkes saygı görtermesse, herkez birbirinin farklılığına saygı göstermek zorunda, beraber yaşama bu zaten.?

MALEZYA'YI BİLMİYORLAR

?Türkiye Malezya olacak mı?? şeklindeki soruya Gül, ? Bunu söyleyenler Malezyayı bilmiyordur. Ben Malezyayı çok iyi biliyorum, bunu güçlendiren tabi ki bunların düşünülmesi. Ben Şerif Mardin'le yapılan röportajı okudum. Türkiye'nin çok büyük bir tarihçisi. O herşeyi çok güzel bir şekilde ortaya koydu, söylediklerini alın okuyun bir daha? şeklinde cevap verdi.

Yeni Anayasa çalışmaları çerçevesinde sürdürülen Türban tartışmaları ile ilgili olarak da Gül, ?Bunu bir maddeyle de gidersiniz refaranduma.. O ne diyorsa onu yaparsınız.O zaman demek ki Türkiye'nin hiç bir problemi yok. Demek ki anayasanın gerisi yüzde yüz çok iyi. Önemli olan en geniş mutabakatla anayasayı geçirmektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber