'Özel mülkiyetim' diyerek yolu trafiğe kapadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Bodrum ilçesi, Gümbet kavşağından bazı ticaret ve kültür merkezi ile konutlara giden yolun özel mülkiyetinden geçtiğini gerekçe gösteren bir vatandaş, söz verilmesine rağmen halen kamulaştırma yapılmadığını iddia ederek, tepki olarak yolu trafiğe kapadı.

Emin Orman isimli vatandaşın avukatları Oya Sanlı ve İlker Karakuş, yolun geçtiği yerin özel mülkiyet olduğunu gösterdiğini söyledikleri mahkeme kararı ile olay yerine geldi. Emin Orman'ın yanında çalıştığı belirtilen 2 kişi de avukatların gelmesi ile birlikte 233 metrekare olduğu belirtilen alanın etrafını, yere çaktıkları demir çubuklara şerit dolayarak çevirdi. Ayrıca şerit içerisinde kalan bölgeye büyük küpler ve amforalar ile at arabası konuldu.

Trafiğin aksaması üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine, avukat Oya Sanlı, ellerinde çevrili alanın müvekkiline ait olduğunu gösteren mahkeme kararı olduğunu belirttiği yazılı belgeleri verdi. Görevli memur durumu amirlerine bildirerek, avukata gerekli incelemenin yapılacağını söyledi. Bu sırada yolun kapatıldığı bölgede bulunan bir işyerinin avukatı olan Atilla Çelik, "Bizim açımızdan çok sıkıntı yok. Şimdiye kadar belediyenin burayı kamulaştırması gerekirdi. Tabii bir anda burayı kapatmak da

doğru değil" dedi.

Kapatılan yolun tam orta kısmına karşıdan gelenlerin göreceği şekilde "Özel mülktür girilmez" yazılı afiş konuldu. Emin Orman'ın avukatlarından Oya Sanlı, müvekkilinin yol kapatarak vatandaşı mağdur etme gibi bir şeye taraftar olmadığını, ancak bugüne kadar yaptıkları girişimlerin sonuç vermediğini söyledi. Müvekkilinin 233 metrekarelik mülkiyet hakkının korunması için bunu yaptığını belirten Sanlı, "Yolu kapamak gibi bir amacı yoktu müvekkilimin. 2005 yılının Şubat ayında yine kapatmıştı, ancak çözüm

bulunamadı" dedi. Belediyeye geçmiş dönemlerde yazılı ve sözlü başvurularının olduğunu ancak son gönderdikleri dilekçeye de cevap alamadıklarını öne süren avukat Oya Sanlı, "Belki kamuoyu bize yardımcı olur diye yolu kapatmak durumunda kaldık. Her türlü yasal yolla burayı kamuya açmaya hazır Emin Bey. Her türlü teklife de açık. Emin Bey illegal olmasın, işgal olmasın, her şey yasal yollarla çözümlensin istiyor" diye konuştu.

Restoran işletmeciliği yaptığı öğrenilen Emin Orman ise çevirdikleri yerin babasından miras kaldığını, kardeşleri satmak isteyince kendisinin satın aldığını söyledi. Konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen Emin Orman, "Mahkemeyi kazandım. Bu mal benim. Ben burayı 3-4 defa ölçtürdüm. Masraf ettim. Bu gün yine bir sürü masraf ettim. Ben kimden alacağım bu paraları" diyerek serzenişte bulundu.

Şehir dışında olan Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın çok eskiden bugüne kadar yol olarak kullanılan alanla ilgili kamulaştırma konusunda gerekli çalışmayı yapacaklarını bildirdiği belirtildi. Öte yandan Başkan Vekili İbrahim Apak ise "Olaya hukuki açıdan baktığımda vatandaşın orada, kendi arazisi üzerinde yaptığı tasarruf doğru gibi görünüyor ama eksik olan bir yanı var. İmar planında bu yer yol olarak gözüküyor. Bizim orada bir kamulaştırma yapmamız gerekiyor. Bunun için de daha öncesinde

vatandaşın da yapması gerekenler var. Bununla ilgili imar ve hukuk servisimiz ile görüşmelerimizi yaptık. Prosedür zaten başlamış vaziyette. Vatandaşla görüşmek için hukuk servisimizdeki arkadaşlar kendisinden randevu talebinde bulunmak üzere gittiler. Bu görüşmeler sonucunda yasal ve hukuksal zemine dayalı imar planındaki uygulamalara yönelik kamusallaştırma yapmamız gerekiyorsa kamusallaştırma yapıp, oradaki sorunu çözmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber