Adalet Bakanı: Eğitimdeki engelleri kaldırıyoruz

Haber Giriş : 19 Eylül 2007 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET BAKANI ŞAHİN: KILIK KIYAFT DEVRİMİNİ DEĞİŞTİRMİYORUZ, EĞİTİMDEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliğinde yer alan üniversitelere türban ile girişi serbest bırakan düzenlemenin laikliğe aykırı olmadığını söyledi. Şahin, "Kılık kyafet sistemi değişmiyor. Herkesin özgürce eğitim alması sağlanıyor" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, anayasa değişikliğinde yer alacağı belirtilen üniversitelere türban ile girişi serbest bırakan düzenlemenin laikliğe aykırı olmadığını söyledi. Şahin, "Kılık kyafet sistemi değişmiyor. Herkesin özgürce eğitim alması sağlanıyor" dedi.

ANKA'ya açıklama yapan Şahin, rektörlerin üniversitelerde türbanla eğitimi serbest bırakan düzenleme konusundaki rahatsızlıkları ve kendilerine danışılmadığı yönündeki tepkilerini "İşte tepkilerini söylüyorlar. Herkes görüşlerini dile getiriyor. Daha paket yasalaşmadı, Meclis'e bile gelmedi, tartışıyorlar. Görüşlerini serbestçe dile getiriyorlar. Yani herkesin fikri alınıyor" şeklenide değerlendirdi.

3GKILIK KIYAFET DEVRİMİ DEĞİL"3G

Bakan Şahin, bilim adamlarının türbanla ünivrsitelere girişin serbest bırakılması yönündeki maddenin, Anayasa'daki laiklik ilkesine ters düşeceği ve Anayasa içinde birbiri ile çelişen iki madde bulunacağı iddiaları için de, "Biz kılık kıyafet devrimini değiştirmiyoruz. Yalnızca herkesin özgürce eğitim görmesini, eğitim hakkının eşit olmasını sağlıyoruz. Bunun laiklikle bir ilgisi yok" diye konuştu.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber