Türk Telekom her ilçeye bir 'Internet Evi' kuruyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Polatlı Internet Evi kullanıcıları bekliyor

2007 yılında başlatılan ?Her ilçeye bir Internet Evi? projesi kapsamında 850 ilçede birer internet evi kurmak üzere yola çıkan Türk Telekom, Ankara Polatlı Internet Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Her ilçede yaklaşık 20 bilgisayarlı bir internet evi kurulmasını içeren proje için 20 milyon YTL kaynak ayrıldı.

Türkiye'de internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı proje ile her ilçeye bir internet evi açmak için çalışmalarını hızlandırdı. 850 ilçede her biri ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve genişbant internet erişimi içeren birer ?Internet Evi? yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, İl Müdürlükleri, Kaymakamlık ve Belediyeler ile işbirliği içerisinde sürdürülen projede internet evleri büyük bir hızla açılmaya devam ediyor. Proje için yaklaşık 20 milyon YTL'lik kaynak ayrıldı.

Türk Telekom yurt çapında gerçekleştirdiği bu proje çerçevesinde tamamlanan üçüncü Internet Evi Ankara'nın Polatlı ilçesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri'nin katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Atatürk Caddesi, Necip Fazıl Parkiçi Çarşısı'nda bulunan internet evi, 16 bilgisayar ile halka açık internet erişimi sunacak.

Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, eğitime katkı sağlayan ve özellikle Türkiye'de bilgisayar okuryazarlığını ve internet kullanımını artırmaya yönelik projelere tam desteğini sürdürüyor. Şirket bundan önce, 2006 yılında başlattığı ?Eğitime Tam Destek? kampanyası ile iki sene içinde toplam 200 milyon YTL'lik yatırımla Türk eğitim sisteminin gerek maddi büyüklüğü gerekse coğrafyaya yayılma bakımından en kapsamlı yatırımlarından birisine imza atmıştı. Toplam 21 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlayacak 676 derslikli 35 okul yapımını içeren bu yatırımın dışında Türk Telekom, 2006 yılında eğitimde internet kullanımını teşvik etmek amacıyla 4.750 başarılı öğrenciye karne hediyesi olarak birer bilgisayar, modem ve 3 aylık ücretsiz internet bağlantı paketi vermişti.

Türk Telekom'un internet evi girişimi sayesinde Türkiye'nin her ilçesinde herkesin kullanımına açık birer internet erişim noktası hizmete açılmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber