AK Parti'den YÖK'e AİHM cevabı

Haber Giriş : 19 Eylül 2007 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teziç'in yeni anayasa çalışmalarına yönelik eleştirilerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, sert cevap verdi. Fırat, Teziç'e AİHM kararını bir kez daha okumasını tavsiye etti.

Rektörler Komitesi adına YÖK Başkanı Prof Erdoğan Teziç tarafından açıklanan AK Parti'nin yeni anayasa çalışmalarına yönelik eleştirilerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mehmet Mir Fırat'tan karşılık geldi.

Fırat, yaptığı açıklamada, Prof. Teziç'in, Anayasa Profesörü olmasına karşılık AİHM kararlarını yanlış yorumladıklarını, üniversitelerdeki türban yasağının kaldırılmasına bir engel oluşturmadığını söyledi.

Fırat, Rektörler Komitesi'nin eleştirilerine karşılık şu değerlendirmeyi yaptı:

?Prof Teziç, eğer AİHM kararını bir kez daha okursa o anlama gelmeyeceğini anlayacak. AİHM kararlarının devletleri ne şekilde bağlayacağı açıktır. Dolayısıyla özellikle öğretim üyelerinin, toplumu yanlış bilgilendirmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. AİHM kararlarının neler olduğunu artık herkes okuyabiliyor. Artık çağ çok değişti. Eğer değiştirilmesinin mümkün olmadığını söylüyorlarsa, o zaman, bir hocamız AİHM'e götüreceklerini söylemişti,o yollar açıktır, AİHM'e giderler. AİHM devletlere yasaklar koymaz. Doğrudan doğruya egemenlik hakkını etkilemez, daha çok tavsiye kararlarıdır.'Sizin yasanız buna uygunsa, insan haklarına uygundur' şeklindedir. Ancak ülkeler kendi yasalarını değiştirme hakkına sahiptir.?

?HAFIZALAR YOKOLUYOR?

Fırat, Prof Teziç'in, anayasa çalışmalarının 21 Ekim'deki referandum sonrasına bırakılmasına yönelik eleştirisiyle ilgili olarak, AK Parti'nin anayasa taslağı hazırlamasını eleştiren öğretim üyelerinin, kendilerinin de TOBB, TÜSİAD, Barolar Birliği ya da başka kurumların anayasa çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Fırat, ?Hangi yetkiye dayanarak bunu yapıyorlardı da bugün karşı çıkıyorlar. Bu, insanların hafızasının yokolduğu anlamına gelir. Bir siyasi parti yaptığı zaman olmuyor da TOBB, TÜSİAD, Barolar Birliği yaptığı zaman oluyor. Bunun mantığını anlamakta zorluk çekiyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber