MKÜ'de akademik yıl açılışı rektörsüz başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) 2007-2008 Eğitim Öğretim yılına, düzenlenen törenle başladı. Rektör Şerefettin Canda, Ankara'daki rektörler toplantısına katılmak için gidince eğitim öğretimin açılış törenlerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmi İşler vekâlet etti.

MKÜ Tayfur Ata Sökmen kampüsü Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Antakya Belediye Başkan Vekili Tevfik Doğan, Hatay İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı, MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necmi İşler, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri 2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Hatay Valisi Ahmet Kayhan da törende yaptığı konuşmada, aydınlık geleceğin üniversitelerden geçtiğini dile getirdi.

Kayhan, "Üniversitelerimizin yerini dolduracak başka bir kurum ya da kuruluş yoktur. Çağdaşlaşma yolunda aydınlık gelecek, aydınlık yol bu kapılardan geçmektedir. Bugün gelinen mesafe yeterli değil. İlerlemek için daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz. Toplumun refah düzeyini yükseltmeye mecburuz. Gençlerin iyi bir şekilde eğitilmesi gerekli. Gençlerimiz iyi eğitilmeli ki, dünyayı çok iyi tanımalı. Bunun için hepimize görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Üniversiteler Cumhuriyetin en önemli projeleridir. Bu anlamda Öğretim üyelerimize, gençlerimize güvenmekteyiz, ülkenin aydınlık geleceği siz sevgili gençlerimizsiniz. MKÜ'nün 2007-2008 eğitim öğretim yılının huzurlu, başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda'nın Ankara'da Rektörler toplantısında bulunması nedeniyle törende Prof. Dr. Necmi İşler, rektör vekili olarak görevi üstlendi.

Prof. Dr. İşler, konuşmasında, yükseköğretime her geçen gün ihtiyacın daha da arttığını belirterek, "Her geçen gün, yükseköğretime olan gereksinim artmaktadır. Bu anlamda hedef birinci olarak yükseköğretim güçlendirilmesi, kalite düzeyinin yükseltilmesi ve kalite güvence sistemlerinin oluşturulması amaçlanmalıdır. Eğitim ve öğretimde çağdaş dünya ile aynı dili kullanmak ve yapabileceğimizin en iyisini yapmak görevimizdir. Tarih bilincine sahip, özgür düşünen, kendine güvenen, bilim ve teknoloji üretebilen, iletişim kurabilen, ulusal değerlere duyarlı, insana önem veren gençler yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber