20 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 20 Eylül 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA AJANSININ HABERİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN ABD'YE GİDİYOR

-Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidiyor. 24- 25 Eylül günlerinde BM Genel Kurulu'na katılacak olan Başbakan Erdoğan, bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile de ikili görüşmelerde bulunacak. Erdoğan ayrıca, bir süre önce doğan torunu Ömer Tayyip'i de ziyaret edecek.

-CUMHURBAŞKANI GÜL GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT'I ZİYARET EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret edecek. (Saat:10.30)

-Cumhurbaşkanı Gül, haftalık olağan görüşme için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:11.30)

-Gül ayrıca, Slovakya Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.30/15.30/15.50)

-TÜRBAN ve ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMALARI DÜNYA BASININDA

-Dünya basını Başbakan Erdoğan'ın anayasa değişikliği ve türban konusundaki açıklamaları ile rektörlerin tepkisini manşetlerine taşıdılar.

-OKULLARDA GÜVENLİK ÖNEMLERİ

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, ?Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına ilişkin İşbirliği Protokolü?nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılacak imza törenine katılacak. (Saat:11.00)

-FED'İN FAİZ İNİDRİMİNİN ETKİLERİ DEVAM EDİYOR

-Fed yarım puanlık aiz indirimi menkul kıymetler ve para piyasalarda etkisini sürdürüyor. Uzakdoğu borsaları yükselişe devam ederken, dünya genelinde İMKB dünkü yüzde 7'lik artışla en fazla yükselen borsa oldu. Dolar YTL karşısında da 1.23-1.24 bandında seyrediyor.

-YATIRIMCI HİSSE SENEDİNDE ISRAR EDİYOR

-Küresel kredi piyasalarındaki dalgalanma hisse senedi piyasalarını temellerinden etkilemeyi sürdürürken, Merill Lynch Eylül Fon Yöneticileri Araştırma Raporu'na göre, gerileyen piyasa koşullarına rağmen yatırımcılar tahvil yerine hisse senedini tercihini değiştirmiyor.

-ELEKTRİKTE KRİZ KAPIDA

-Türkiye'nin elektrik enerjisi üretimi, talebi karşılayamayacak noktaya doğru hızla ilerliyor. Güvenilir üretim kapasitesi ve talep projeksiyonlarına göre halen işletmede olan santrallerin üretimi, önümüzdeki yıldan itibaren talebi karşılayamaz hale gelecek. İnşa halinde ve EPDK'dan lisans almış üretim tesislerinin devreye girmesi durumunda ise kriz 2009'a ötelenecek.

-SABANCI HOLDİNG ENERJİDE BÜYÜYECEK

-ANKA'ya açıklama yapan Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, elektrik dağıtım ihalesinde ön yeterlilik aldıklarını, ihaleye katılacaklarını söyledi. Enerjide önümüzdeki dönem 2.5 milyar dolarlık yatırım planladıklarını belirten Dördüncü, tüketimdeki daralmanın otomotiv ve perakendeden sonra inşaatta da görmeye başladıklarını belirtti.

-IMF'IN YENİ BAŞKANI BELLİ OLUYOR

-ABD İMF Başkanlığı için Fransa eski Maliye Bakanı Dominique Strauss-Kahn'ı destekleceğini açıkladı. ABD, IMF'de yüzde 25 payla en büyük hisseye sahip.

-MERKEZ BANKASI BATIK KREDİLERİ TAKİBE ALIYOR

-Merkez Bankası bankalar ve diğer mali kuruluşların müşterilerinin risk durumlarına ilişkin bilgilerin toplanmasına ve paylaşılmasına yönelik yeni düzenlemeler getirdi.

-OTOMOTİV İHRACATINDA HIZLI ARTIŞ

-Otomotiv ana ve yan sanayiinin toplam ihracatı bu yılın ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre 34 artışla 12 milyar 54.1 milyon dolara ulaştı.

-ZAPMEDYA İNGİLİZLERE SATILDI

-Zapmedya Başkanı Bülent Boytorun, internet reklamcılığı konusunda Türkiye'de pazar lideri konumunda olan Zapmedya'nın yüzde 70'inin İngiliz reklam ve pazarlama şirketi International Marketing and Sales Group tarafından satın alınmasına ilişkin olarak bir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:12.30)

-RUHİ SU ANILIYOR

-Türk Halk Müziği'ne Klasik Batı Müziği yorumunu katan ünlü sanatçı Ruhi Su, ölümünün 22. yılında anılıyor.


ANADOLU AJANSININ HABERİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Genelkurmay Başkanlığı karargahında ziyaret edecek.

- Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ile beraberindeki heyetleri de Çankaya Köşkü'nde kabul edecek olan Gül'e, Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin güven mektubunu sunacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin 24 Eylül'de başlayacak 62. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gidecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ABD'ye yaptığı ziyaretin ilk durağı olan Chicago'da temaslarda bulunacak.

- Temaslarına Northwestern Üniversitesi Kellogg İdari Bilimler Okulu'nu ziyaret ederek başlayacak olan Babacan, ardından Chicago Dış İlişkiler Konseyi'nde "Türkiye,

Avrupa Birliği ve ABD" konulu konuşma yapacak. Babacan, daha sonra Musevi kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de ziyaretlerde bulunacak, Akdeniz İhracatçılar Birliği'nde (AKİB) ihracatçılarla bir araya gelecek.

6- İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına ilişkin İşbirliği Protokolü" imzalayacak.

7- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

8- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Orta Doğu'da...

- Rice, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile bir araya geldikten sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmek için Batı Şeria'ya geçecek.

9- "Türkiye'de ve AB'de Sosyal Diyalog Mekanizmaları-İş Konseyleri" konulu konferans, Ankara'da başlıyor.

10- Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının yapım ihalesinde teklifler Ulaştırma Bakanlığı'nda alınacak.

11- RTÜK Başkanı Zahid Akman, İstanbul'da düzenlenen "Sorumlu Medya" konulu panelde konuşacak.

12- Konak Belediyesi ve Dil Derneği işbirliğinde düzenlenen 6. İzmir Türkçe Günleri başlayacak.

13- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koçtaş'ın İzmir Balçova'daki mağazasının açılış törenine katılacak.

14- Sahte MASAK'çılara dikkat...

- Uluslararası bir finans kuruluşundan kredi isteyen büyük bir Türk firması için, MASAK Başkanı'nın adı kullanılarak, "Bu firma karapara aklıyor, ona kredi vermeyin" biçiminde yalan ihbarda bulunulduğu belirlendi.

- Olay, uluslararası finans kuruluşunun MASAK'ı arayarak ihbarı teyit etmek istemesi üzerine ortaya çıktı.

15- "Anadolu Yaklaşımı" ilgi bekliyor.

- 40 bini sorunlu 70 bin KOBİ'den yalnızca 50 kadarına Anadolu Yaklaşımı'yla faiz indirimi ve taksit olanağı sağlandığı bildirildi.

- KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç: "Elle tutulur, somut bir sonuç alınabilmiş değil. Hayal kırıklığına uğradık."

- "Yatırımını yapmış, işletme sermayesi olmayan, üretime geçmemiş işletmelere can suyu verilmesi lazım."

16- "Kayıt dışı" da olsalar mutlular.

- Irak'taki savaş ortamından Türkiye'ye kaçan Türkmen ailelerin çocuklarına Adana Valisi İlhan Atış kucak açtı.

- Türkmen ailelerin, çocuklarını okula kazandırma istekleri üzerine, bir ilköğretim okulunda Iraklı çocuklar kayıt dışı eğitime alındı.

- Vali Atış: "Bu çocuklar da bizim, temel gereksinimleri olan eğitimden mahrum bırakamayız."

17- UEFA Kupası'nda 1. tur ilk maçları heyecanı...

- Galatasaray, İsviçre'nin Sion, Kayseri Erciyesspor da İspanya'nın Atletico Madrid takımına konuk olacak.

18- Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu toplanıyor.

- Kurul, haftalık olağan toplantısında, federasyon yönetim kurulunun yinelenmesine karar verdiği olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçını görüşmeyi sürdürecek.

- Kurulun, mazereti nedeniyle geçen haftaki toplantıya katılamayan maçın hakemi Bülent Demirlek'i dinlemesi bekleniyor.

19- 40. Dünya Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sürüyor.

20- Tayland'ın Chiang Mai kentinde süren 76. Dünya Erkekler Halter Şampiyonası'nda 77 kiloda Reyhan Arabacıoğlu podyuma çıkacak.

21- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, İrlanda Cumhuriyeti ile 2. özel maçını İzmir'de yapacak.

22- Futbolda TFF 2. Lig 5. Grup'ta 6. hafta maçları yapılacak.

- TFF 3. Lig'de de 1. ve 2. gruplarda 1'er maç oynanıyor.


İHLAS HABER AJANSININ HABERİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret edecek, saat 11.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, saat 15.30'da Türk İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti, saat 15.00'te Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Saat 14.30'da Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin güven mektubu sunacak.

TBMM Başkanı Toptan'ın programı

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, saat 12.30'da Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki

heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te ABD'ye hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri

- 'Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü', Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay arasında imzalanacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de ziyaretlerde bulunacak, Akdeniz İhracatçılar Birliği'nde (AKİB) ihracatçılarla bir araya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Diyanet Vakfı Kitap ve Kültür Fuarı Ankara ve İstanbul'da açılacak.

- Ankara Devlet Opera ve Balesi 'Mevlana Oratoryası'nı saat 11.00'de sahneleyecek.

- Alzheımer Derneği, Ceylan Otel'inde alzheimer hastalığı konusundaki son gelişmeler üzerine basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak.

- TAYAD, Sultanahmet Adliyesi önünde hapishanelerde yeni uygulanmaya başlayan genelgeye ilişkin olarak suç duyursunda bulunarak basın açıklması yapacak.

- RTÜK Başkanı Zahid Akman, TÜYAP'da Show TV tarafından düzenlenen "Sorumlu Medya" panelinde konuşma yapacak.

- Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, Feshane Haliç Salonu'nda iftar daveti düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber