Teziç'in 2.5 ay sonra görev süresi doluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni anayasa yapılması yönündeki çalışmalara en büyük tepkiyi gösteren Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in görev süresi 8 Aralık tarihinde doluyor.

AK Parti hükümeti tarafından başlanan yeni anayasa yapma konusundaki girişimlere sert bir şekilde tepki veren ve başörtüsü yasağını savununan Teziç'in yerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeni bir ismin atanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Teziç'in yerine yeni bir üyenin atanacağı ve bu üyenin başkan olacağı kaydediliyor.

Ancak YÖK Başkanlığı için halen hükümet kanadından atanan ve görevde olan bazı YÖK üyelerinin de ismi geçiyor. En güçlü isim, başbakanlık kontenjanından YÖK üyeliğine getirilen, eski YÖK Başkanı İhsan Doğramacı gibi Kerküklü olan eski Gazi Rektörü Enver Hasanoğlu. Uzun zamandır YÖK üyeliği yapan ilahiyatçı Halis Ayhan veya AK Parti'nin yeni Ceza Kanunu hazırlığında görev yapan Prof. Dr. İzzet Özgenç'in atanabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Gül, göreve başladıktan sonra Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atama yapmıştı. Gül, 2007 yılı içinde, Hacettepe ve Selçuk üniversitesitelerine, 2008'in Ağustos ayında ise 22 üniversiteye yeni rektör atayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber