SBB'ye atanmayan personelin açtığı davada, ilk karar verildi

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Kalkınma Bakanlığının mülga edilmesi sırasında, Strateji Bütçe Başkanlığına atanmayıp, istihdam fazlası personel olarak belirlendikten sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına atanan bir sözleşmeli personelin açtığı davada, dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ocak 2020 16:34, Son Güncelleme : 24 Ocak 2020 16:36
SBB'ye atanmayan personelin açtığı davada, ilk karar verildi

Bilindiği üzere; 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kalkınma Bakanlığı'nın tüzel kişiliği kaldırılmış; kurum bünyesinde görev yapan 651 personelin atamaları Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına yapılmış ve fakat 115 personel ise ihtiyaç fazlası personel olarak bildirilerek kurumlar arası atamaya tabi tutulmuştur.

Bu konuda açılan davada, Ankara 4. İdare Mahkemesi, idarelerin hangi personel ile çalışacağı veya hangi personeli istihdam fazlası personel olarak belirleyip başka kurumlara atayacağı konusunda bir takdir hakkı bulunsa dahi bu takdir yetkisinin keyfi ve sınırsız olarak kullanamayacağı belirtilmiştir.

Mahkeme heyeti oybirliğiyle; Kalkınma Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatında özel nitelikler gerektiren birçok alanda görev yaptığı, görev yaptığı kurumlarca davacının birçok uluslararası kuruluş ve yurt dışında yer alan üniversitelerde gerçekleştirilen eğitimlere katılmasının temin edildiği, davacının bu görevleri sırasında disiplinsizliği veya yetersizliği yönünde herhangi bir tespit veya iddianın bulunmadığı, dolayısıyla davacının eski görev yeri olan Mülga Kalkınma Bakanlığının görevlerinin büyük bir kısmını ifa etmek üzere kurulan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında istihdam edilmemesinin somut ve hukuken denetlenebilir gerekçelerinin ortaya konulmadığı anlaşıldığından, dava konusu işlemlerde hukuka uyarlık bulunmadığına karar vermiş ve dava konusu işlemi iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber