İnsan kendine verdiği değer kadar başarılı olur

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doç. Dr. Ertuğrul: ?İnsan kendine verdiği değer kadar başarılı olur?

KARS (CİHAN)-Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen 'Öğrenci Başarısında Moral ve Motivasyon' konulu konferansta konuşan eğitimci yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, insanın kendine verdiği değer kadar başarılı olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, şube müdürleri ve öğretmenlerin de katılığı programda Doç. Dr. Halit Ertuğrul 'Öğrenci Başarısında Moral ve Motivasyon' konusunu anlattı.

Başarıya neden ihtiyaç duyulduğunu soran Ertuğrul, bunun iki sebebi olduğunu belirtti. "Birincisi anne ve babalarımızın bize verdiği emeklerinin karşılığını vermek ve onları mutlu etmek için. İkincisi de onurlu bir hayat sürmek için" diyen Ertuğrul, dünyanın en şefkatli ve en sevecen anne-babalarının Türkiye'de olduğunu söyledi. Bunu dünyanın birçok yerini gezerek gördüğünü ve anladığını aktaran Ertuğrul, "Fransa'da hayatının en hayırlı işini yaptığını söyleyen birisine ne yaptığını sordum. O da huzurevinde kalan annesini gezdirdiğini ve benzin parası almadığını söyledi. Ben de şaşkınlığımı gizleyemedim. Viyana'da ise bir annenin, kızını 18 yaşını doldurduğu için evinden çıkardığını ve kendisine bir hayat hazırlamasını söylediğini duydum. Kız 8 ay dışarıda kaldıktan sonra eve dönerek bir yer bulamadığını söyledi ve annesi de kendi evinin bir odasını kiraya verdi. Üstelik de yeme içme parasını alarak. Bunları gördüğümde bizim gariban ana-babalarımızın ne kadar merhametli olduğunu anladım. Kendileri için değil de bizim için yaşayan anne babalarımızın beklentileri, mutlulukları hakkı için başarılı olmamız gerekmez mi?" diye konuştu.

Başarıya kişisel açıdan da ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ertuğrul, "Başarı bir inanç işidir. Başarıya muhtaç olduğumuzu hissetmemiz lazım. İnsan olarak başarı yetenekleriyle donanımlı olmamızı gözden kaçırıyoruz. Onları ortaya çıkarmamız lazım. En büyük başarı insanın kendisini anlamasıdır." dedi. Öğrencilere derslerde başarılı olmak için ders dinlemeyi, not almayı ve akşam tekrar etmeyi tavsiye eden Ertuğrul, herkesin kendisine bir başarı çıtası belirlemesini istedi. Ertuğrul, insanın kendisine verdiği değer kadar başarılı olacağının altını çizerek şunları kaydetti: "Kendinizi geçmeye çalışın, başkasını değil. Kendinizi kendinizle kıyaslayın. Başarı, durumunuzu bir adım öteye götürmektir. Bir de arkadaşlarınıza dikkat edin. Başarıda da, başarısızlıkta da arkadaşın etkisi yüzde 80 oranındadır. Kendinize acıyın ve sizi geleceğe taşıyacak arkadaş grubu seçin. Başarı için, içinizdeki sorunları güvendiğiniz kişilerle paylaşın, iyi kitaplar okuyun ve sözüne güvendiğiniz insanları dinleyin."

Konferans sonunda Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Halit Ertuğrul'a bir plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra yazar Halit Ertuğrul, öğrencilere kitap imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber