Türk Eğitim-Sen: Türk milli eğitimine devlet politikası anlayışı hakim kılınmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen: "Türk milli eğitimine partilerin ve bakanların politikaları yerine devlet politikası anlayışının hakim kılınmalı"

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, milli eğitim sisteminin yazboz tahtasına dönüştürüldüğünü belirterek, "Yapılması gereken, Türk milli eğitimine partilerin ve bakanların politikaları yerine devlet politikası anlayışının hakim kılınmasıdır." dedi.

Demir ve yönetim kurulu üyeleri, 2007-2008 eğitim öğretim yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda sendikanın problemlerini dile getirdi. Edremit'teki sendika binasında yapılan toplantıda konuşan Demir, eğitim sistemini eleştirdi. Problemleri anlatarak çözüm önerileri de sunan Demir, "Hiç şüphesiz ki eğitim, bir ülkenin topyekûn kalkınmasının itici güç ve ön şarttır. Dolayısıyla eğitime, yani insana yapılan yatırım, geleceğe yatırım yapmak demektir. Yıllardır üzülerek şahit oluyoruz ki ülkemizde her hükümet, hattâ her bakan değişikliğinde milli eğitim sistemimiz yazboz tahtasına çevriliyor. Yapılması gereken, Türk milli eğitimine partilerin ve bakanların politikaları yerine devlet politikası anlayışının hakim kılınmasıdır." dedi. Kurumlar arası ücret dengesizliği yaşandığını da söyleyen Demir, "Bu zamana kadar ciddi ve neticeye yönelik bir mesafe katedilememiştir. Bunun yanısıra aynı kurumda görev yapan çalışanlar arasında da ayrıcalıklar yapılmaktadır." şeklinde konuştu. Derslik ve personel yetersizliğine de dikkat çeken Süleyman Demir, öğretmen açığının 90 bin civarında olduğunun altını çizdi. Demir, şunları söyledi: "Grevli ve toplu sözleşmeli bir sendika kanunu elde edinceye kadar mücadelemiz daha hızlı ve sonuç alıcı şekilde devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber