12 YTL'nin üzerinde et satanlar suç işliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının gelmesiyle gıda ürünlerinin astronomik bir şekilde artması tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar fiyat artışlarını "Ramazan fırsatçılığı" olarak değerlendiriyor.

Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Kasım Korkmaz, Ramazan ayı içerisindeki fiyat artışlarıyla ilgili tedbirlerini aldıkları söylüyor.

Etin kilosunu 12 YTL'nin üzerinde satanların suç işlediğini aktaran Korkmaz, kendilerinin koyun ve keçi eti için sabit bir fiyat belirlediklerini bunun üstünde satış yapanlara müdahale ettiklerini ifade ediyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı gazetelerde Kadirli ilçesinde kasapların fiyatta indirime gittiğini okuduğunu belirten Korkmaz, serbest piyasanın vatandaşa yaradığını aktardı.

Korkmaz, "Bu indirim aslında vatandaşlarımıza yarıyor. Serbest piyasa olduğu için bizler oda olarak sadece sabit belirlediğimiz fiyatların üstünde satışlara müdahale yapabiliyoruz. Aşağı satışlar kasapların kendi uygulamaları. Osmaniye'mizde de fiyat düşüşüne giden kasaplarımız vardır. Vatandaşlarımız et almadan önce araştırsınlar, sorsunlar, kilosu 10 liradan et satışı yapan kasaplarımız var." dedi.

Ramazan ayından kasapların temizlik ve hijyene daha çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Oda Başkanı Kasım Korkmaz, "İnsanlarımız bu ayda en çok da et ürünlerine yöneliyor. Bu sebeple kasaplarımızın temizlik ve hijyene çok dikkat etmeleri gerekiyor." diye konuştu.

Kasapların denetlemelerinin Tarım İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yapıldığını belirten Kokmaz, "Normal zamanlarda rutin olarak yapılan denetlemeler bu ayda sıklaştı. Bu güne kadar 2 kez denetlemeye geldiler. Bu da halk sağlığı açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber