İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çevrimtaş Köyü, hayalet şehre döndü!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen noktalardan biri de Çevrimtaş Köyü oldu. Deprem sonrası bir tek binanın bile ayakta kalamadığı Çevrimtaş Köyü hayalet şehre döndü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2020 19:16, Son Güncelleme : 26 Ocak 2020 19:29
Çevrimtaş Köyü, hayalet şehre döndü!

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi sarstı. Elazığ ve Malatya'da çok sayıda binada hasara neden olan depremde şu ana kadar 38 vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem sonrası AFAD, UMKE, belediyeler ve ünlü isimler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bölgeye yardım gönderirken, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ

Çalışmaların sürdüğü ve gün ağardıktan sonra depremin şiddetini tüm çıplaklığıyla ortaya çıkan bölgelerden biri de merkeze 70 kilometre uzaklıktaki Çevrimtaş Köyü oldu. Köyde ayakta kalan bina yok. Hayatını kaybeden vatandaşlar ve telef olan onlarca hayvan söz konusu.

Bir köy sakini ise yaptığı açıklamada, "Burası köyümüzün giriş yeri. Deprem sırasında annem babam buradaydı. 3. saat annem ve babam göçük altında kaldılar. Bizim ve amcamın evi yıkıldı. Annem kendi imkanları ile babam da vatandaşların yardımıyla göçük altından kurtarıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber