İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen çocukları parasız yatılı kalabilecek

Milli Eğitim bakanlığında öğretmen olarak çalışıp da, bulunduğu yerleşim yerinde çocuklarının aynı düzeyde ve türde devam edebileceği bir okul bulunmayanlar, süre kaydı aranmaksızın parasız yatılı olarak yerleştirilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Ocak 2020 18:31, Son Güncelleme : 27 Ocak 2020 21:54
Öğretmen çocukları parasız yatılı kalabilecek

Mersin'in Mut ilçesinde ikamet eden bir öğretmen, çocuğunun Mersin Yenişehir ilçesinde bir proje imam hatip okulunu kazanması dolaysıyla, yönetmeliğin 12/d bendine binaen parasız olarak yerleştirilmesi talebinde bulunur.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 12. Maddesi d) bendinde "Bakanlığa bağlı resmi ilköğretim ve ortaöğretim kuramlarında öğretmen olup görevli bulundukları yerleşim biriminde çocuklarının devam edeceği düzeyde ve türde okul bulunmayanların öğrenci olan çocukları... boş kontenjanlara süre kaydı aranmaksızın parasız yatılı olarak yerleştirilir" denilmektedir.

Ancak, Mersin Valiliği, Mut ilçesindeki imam hatip ile Yenişehir ilçesindeki imam hatip lisesinin aynı türde olduğunu belirterek talebi reddeder.

Açılan davada, idare mahkemesi proje okulu statüsündeki imam hatip lisesi ile düz imam hatip lisesinin aynı türde olmadığını değerlendirerek, parasız yatılı olarak yerleştirme talebinin reddedilmesi işlemini iptal eder.

Konya Bölge İdare Mahkemesi de bu kararı onamıştır.

İŞTE MAHKEME KARARLARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber