Doktor Neşe de babası gibi görev şehidi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şefik DİNÇ/İSTANBUL

Konya'da bir çocuk hastasını başka bir hastaneye nakleden ambulansın devrilmesi sonucu şehit olan pratisyen doktor Neşe Garip'in babasının da görev başında şehit olduğu ortaya çıktı. Neşe Garip'in babası Pilot Yüzbaşı Muzaffer Garip, 1991 yılında Afyon'da kullandığı F-16C'nin dağa çarpması sonucu şehit olmuştu.

KONYA'nın Yunak İlçesi Devlet Hastanesi'nde üç ay önce göreve başlayan Pratisyen Doktor Neşe Garip, Akşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 4 yaşındaki Yasemin Arı'ya eşlik etmek için ambulansa bindi. İçinde hasta çocuk, Sağlık Memuru Yasin Duru'nun da bulunduğu ambulans, Ortaköy beldesi yakınlarında yoldan çıkarak takla attıktan sonra sulama kanalına düştü. Kazada Dr. Neşe Garip ve Sağlık Memuru Yasin Duru hayatını kaybetti.

Görev başındayken hayatını kaybeden 25 yaşındaki Dr. Neşe Garip'in pilot olan babasının da şehit olduğu ortaya çıktı. Yüzbaşı Muzaffer Garip, 1991 yılında F-16 uçağıyla Afyon'nun Tatarlı beldesi yakınında dağa çarparak şehit olmuştu.

Pilot babası gibi görev başında şehit olan Dr. Neşe Garip'in cenazesi önceki gün toprağa verilmek üzere İstanbul'a getirildi. Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen törene, annesi Neriman, ağabeyi Hava Piyade Üsteğmen Barış Garip, babasının devre arkadaşları ve yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu taşıyan Barış Garip, kız kardeşinin de babası gibi görevi başında şehit olduğunu söyledi. Dr. Neşe Garip'in cenazesi törenin ardından Topkapı'daki Tokmaktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaderleri aynı oldu

Pilot Yüzbaşı Muzaffer Garip, eşi Neriman ve henüz çok küçük olan kızı neşe ile mutlu günlerinde (solda). Önce 1991 yılında Yüzbaşı Garip şehit oldu. Yıllar geçti, Neşe büyüyüp doktor çıktı (üstte). O da geçtiğimiz günlerde ambulansın devrilmesi sonucu görev şehidi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber