21 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Eylül 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün bazı büyükelçilerle, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Türk Talebe Birliği Vakfı Başkanı İsmail Kahraman'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ABD'DEKİ TEMASLARINA BAŞLIYOR

-Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'de temaslarına başlıyor.

-TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANIYOR

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 2007 yılı üçüncü Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, Sabancı Center'da düzenlenecek. Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in da katılacağı toplantının açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ yapacak. (Saat:9.30)

-AKP: ?MECLİSTE ANAYASA İÇİN UZLAŞMA KOMİSYONU KURULABİLİR?

-AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, yeni anayasa taslağının, geçmişteki anayasa değişikliklerinde olduğu gibi, TBMM Başkanlığının inisiyatifinde kurulacak bir Partiler arası Uzlaşma Komisyonunda görüşülebileceğini söyledi

-Ergün, ?Taslağımızı deldirtmeyiz diye bir iddiamız yok. Siyasi partilerle uzlaşma arayacağız ve ortaya uzlaşılan bir anayasa metni çıkacak? dedi

-ATO BAŞKANI AYGÜN: ?ANAYASA'DA EKONOMİ DE YER ALSIN?

-Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, yeni Anayasa çalışmalarında ekonomiden söz edilmemesinden yakınırken, ?Hazırlanacak olan yeni Anayasa'da ekonomiye de yer verilmelidir? dedi.

-ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI'NDA ORUÇ TUTMAYANLAR ?ANDICI'

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü'nde yemek çıkarılması gerekçesine dayanılarak, tüm dairelerde oruç tutmayanların isimlerinin bildirilmesi istendi.

-BAKAN GÜLER, İRAN DOĞALGAZINI VE ELEKTRİK ZAMMINI DEĞERLENDİRDİ: ?ABD BİZE BAKMASIN, İRAN GAZINI AB İSTİYOR?

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ABD'nin İran ile enerjide yeni projeler gerçekleştirmemeleri karşılığında yeni yatırım sözü verdiği iddiasını yalanladı. Türkiye'nin İran gazını Avrupa'ya aktarmasının AB'nin isteğinden doğduğunu vurgulayan Güler, "Bizimki reaksiyon hareketi değil, ihtiyaçtan doğuyor. AB bu gazı istemese gaz niye gitsin" dedi. Güler, ramazandan sonra İran ile tekrar masaya oturacaklarını da açıkladı.

-Güler, elektriğe zam yapılması konusunda alınmış bir karar olmadığını belirterek, "Rakam açıklayanlar bile var. Olmadığı taktirde futbol tabiriyle off-side durumu olabilir" dedi.

-GÖKÇEK'İN HAZİNE'YE BORCU 4 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

-Ankara Büyükşehir Belediyesi ile EGO ve ASKİ'nin, vadesinde geri ödemeyerek, garanti kapsamında Hazine'ye ödettirdiği dış krediler dolayısıyla Kurum'a borcu Ağustos sonunda 2.5 milyar dolara, henüz vadesi gelmeyenlerle birlikte toplam borcu ise 3.9 milyar dolara ulaştı.

-DOLAR EURO KARŞISINDA ERİMEYE DEVAM EDİYOR

-FED'in faiz indirimi kararına rağmen, piyasalardaki dalgalanmalar devam ederken para piyasalarında ABD Doları'nın başta Euro olmak üzere önemli para birimleri karşısında karşısındaki değer kaybı devam ediyor. Dolar euro karşısındaki 1.40 düzeyinin üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu arada ham petrolün varil fiyatı 83 dolara yükseldi.

-OECD:"TÜRKİYE'DE ORTAOKUL MEZUNUYLA ÜNİVERSİTE MEZUNUNUN İŞSİZLİK ORANI YAKIN"

-OECD'nin ?Bir Bakışta Eğitim 2007? raporu açıklandı. Raporda Türkiye için ?1991-2005 yılları arasında tüm OECD ülkelerinde, ikincil eğitimin alt kısmında (ortaokul) işsizlik -düşük ya da daha yüksek eğitim alanların benzer işsizlik oranıyla karşılaştığı Türkiye hariç- üniversite mezunlarına göre daha fazladır? değerlendirmesi yapıldı.

-OECD'NİN İLK AB EKONOMİK ANKETİ: AB'NİN İŞGÜCÜNE İHTİYACI VAR

-OECD'nin ülkeler için gerçekleştirdiği geleneksel ekonomik anketlerin yanı sıra ilk kez AB çapında bir anket yapıldı. Anketle ilgili raporda işgücü hareketliliğin ülkeleri ve şirketleri geliştirip güçlendireceği belirtilirken ?Avrupa'da hareketlilik düşük, AB işgücünün sadece yüzde 4'ü herhangi bir farklı üye devlette yaşamış ve çalışmıştır. Dil engeli bunu tümüyle açıklamamaktadır? denildi.

-YAŞAR KEMAL'İN ?TENEKE?Sİ LA SCALA TİYATROSU'NDA

-İtalya'nın Milano kentindeki ünlü La Scala Tiyatrosu, yeni sezonunu 22 Eylül'de Yaşar Kemal'in ?Teneke' adlı romanından uyarlanan operayla açacak.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK ACİL ÇÖZÜM MERKEZİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERECEK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Acil Çözüm Merkezi?nin çalışmaları hakkında bilgi verecek. (Saat:11.00)

-İHD İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORUNU AÇIKLIYOR

-İHD, 2007 Ocak-Haziran dönemi ifade özgürlüğü raporu ile Sincan F Tipi Cezaevine sevki yapılan 70 hükümlü ile ilgili değerlendirmesini açıklayacak. (Saat:11.30)

-TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 26. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışını yapacak. (Saat:12.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber