Sungurlu belediyesi özelleştirmede hız kesmiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sungurlu Belediyesi'ne ait yeni mezbaha 3 yıllığına 170 bin YTL'den kiraya verilerek, özelleştirildi.

Türkiye'de 3 yerde bulunan modern mezbaha, ihaleye çıkarılarak açık artırma ile Tanıt Bike Şirketler Gurubu sahibi işadamı Tanıt Bike ile Akkoç Doğalgaz sahibi işadamı Ramazan Koçak'a kiraya verildi. Devir teslimi yapılan mezbahada Avrupa standartlarında günlük 150 büyükbaş ve 450 küçükbaş hayvan kesimi yapılma imkanına sahip.

Son sistem arıtma tesisine de sahip olan mezbahanın devir tesliminde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Karacif, "Göreve geldiğimiz günden itibaren Belediyemizin sırtında yük olan toplu taşıma hizmeti ve Belediye Halk Ekmek Fabrikamızı özelleştirdik . Bugünde yeni mezbahamızı 3 yıllığına kiraya vererek özelleştirdik. Bu sayede hem belediyemizin yükünü hafiflettik hem de gençlerimize iş istihdamı sağladık. Memleketimize ve arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Allah bol kazançlar versin" dedi.

İhaleyi kazanarak mezbahanın işletmeciliğini yapacak olan işadamı Tanıt Bike, çevre il ve ilçelerin kesim işlerini alarak Sungurlu'ya ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacaklarını belirtti. Bike, "Yapacağımız değişikliklerle ve yeniliklerle kesim için gelen vatandaşlarımız turistik bir tesise gelmiş gibi kesim işleri bitene kadar kendilerini ağırlayacağız. Mezbahamız kesim işlemi olarak zaten Avrupa standartlarındadır. Sağ olsun belediye başkanımız arıtma tesisini tamamlayarak bize teslim etti.

Hizmetimiz tam kapasite devam edecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber