MEB'den Eğitim Ödeneği Açıklaması

Bugün yayımladığımız bir haberde, hangi illerde öğretim yılına hazırlık ödeneğinin hala öğretmenlerin eline geçmediğine ilişkin olarak, üyelerimizin yorumlarını yayımlamıştık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, habere dair bir açıklama yapmıştır. Konaklı, ödemelerdeki gecikmeyi "muhasebe ve bordro hazırlama gibi çalışmalara" bağladı. Konaklının açıklaması için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, eğitime hazırlık ödeneğinin 14 Eylül Cuma günü itibariyle bakanlık merkezinden illere gönderildiğini belirterek, "Ancak muhasebe ve bordro hazırlama gibi çalışmalardan dolayı bazı yerlerde gecikme olduğu görülmektedir" dedi.

Eğitime hazırlık ödeneğinin bazı illerde hala ödenmemiş olmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Konaklı, ödeneğin geçen hafta cuma günü itibariyle illere gönderildiğini söyledi.

Konaklı, "Ancak muhasebe ve bordro hazırlama gibi çalışmalardan dolayı bazı yerlerde gecikme olduğu görülmektedir. Bunun dışında bir problemimiz yok" dedi.

Nurettin Konaklı, gecikmenin yoğunluktan dolayı bordro hazırlayacak kimsenin olmamasından veya defterdarlığın muhasebelerinden aktarımda gecikmeler olmasından dolayı kaynaklanabileceğini kaydetti.

Eğitime hazırlık ödeneği öğretmenlere 450 YTL olarak yılda bir kez ödeniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber