Altın fiyatları, 28 yılın zirvesinde

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, altın fiyatlarının, dün Borsa'da gerçekleşen ons başına 731 dolar fiyat ile 28 yılın zirvesini gördüğünü bildirdi.

Saraç, yaptığı yazılı açıklamada, piyasalarda son günlerde yaşanan gelişmelerde "altının güvenli liman olma özelliğini koruduğunu" kaydederek, kar realizasyonlarının, düşük düzeltme hareketleri olsa da yükseliş trendini sürdürdüğünü belirtti.

Osman Saraç, dün itibariyle geçen yılın aynı gününe göre, Türkiye'de yapılan ithalat miktarının yüzde 29, yurtiçi üretimin yüzde 118, borsa işlem miktarının yüzde 42, işlem hacminin de yüzde 54 artış gösterdiğini ifade ederek, altın fiyatlarındaki gelişmelerin önümüzdeki günlerde de devam etmesinin beklendiğini vurguladı.

Altın fiyatlarında yaşanan artışta, piyasa katılımcılarının yön arayışları, artan enerji fiyatları karşısında korunma amaçlı hareketlerin başrolü oynadığını kaydeden Saraç, "Bu fiyat düzeyi, madenlerde üretim planlarını da tetiklemekte, daha önce ekonomik olmayan rezerv alanlarında maliyet analizlerini olumluya döndürmekte ve üretimi cazip hale getirmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber