Enerji bakanlığın'da 'oruç tutmayanlar andıcı' iddiasına genel müdürden tepki

Haber Giriş : 21 Eylül 2007 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ENERJİ BAKANLIĞI'NDA ORUÇ TUTMAYANLAR ?ANDICI'

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü'nde yemek çıkarılması gerekçesine dayanılarak, tüm dairelerde oruç tutmayanların isimlerinin bildirilmesi istendi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, ramazanın başlamasının ardından TEİAŞ'ta öğle yemeği uygulamasının ne olacağı konusu gündeme geldi. Oruç tutmayanlar için sınırlı sayıda yemek çıkarılması kararı alınan TEİAŞ'ta kaç kişinin yemek yiyeceği konusunda ise ilginç bir uygulamaya başvuruldu.

Dairelerde kaç kişinin öğle yemeği yiyeceğinin sorulması yerine, isim bildirilmesi talimatı verildi. Talimata göre dairelerde oruç tutmayanların isimleri yazılarak bir liste oluşturulacak. Bu liste ilgili birime verilecek. Bu çerçevede öğle yemeğinin kaç kişi için çıkarılacağı düzenlemesi yapılacak

BAKANLIKTA ORUC ANDICINA GENEL MÜDÜRDEN TEPKİ. TEİAŞ GENEL MÜDÜRÜ ÖZŞAHİN:"BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ"

Öğle yemeği için sayı belirlenmesi gerekçesiyle oruç tutmayanların isminin istendiği Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) Genel Müdürü İlhami Özşahin, kurumda böyle bir uygulamaya izin vermeyeceğini söyledi.

Özşahin, ?Benim bu uygulamadan haberim yok. Yemek hizmetlerini de biz değil TEDAŞ veriyor. Böyle bir şey olamaz? dedi.

Öğle yemeği için sayı belirlenmesi gerekçesiyle oruç tutmayanların isminin istendiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) Genel Müdürü İlhami Özşahin, bu olaydan haberi olmadığını, kurumda böyle bir uygulamaya izin vermeyeceğini söyledi.

Özşahin, ?Benim bu uygulamadan haberim yok. Yemek hizmetlerini de biz değil TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) veriyor. Böyle bir şey olamaz? dedi.

Özşahin, ANKA'ya yaptığı açıklamada, oruç tutanların isimlerinin alındığından bilgisi olmadığını, haberi gördükten sonra hemen ilgili birimleri arayarak durumu sorduğunu söyledi.

?Böyle bir uygulama olamaz. Benim zaten hiç haberim yoktu? diyen Özşahin, yemek hizmetlerinin TEİAŞ değil TEDAŞ tarafından verildiğini kaydetti.

Özşahin, ?TEDAŞ ilan yapmış olabilir; ?Öğle yemeği için ismini yazdırsın' demiş olabilirler. Yoksa oruç tutmayanların isminin alınması; böyle bir şey olamaz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber