8 kişiyi hayali pirimle emekli eden biri memur iki kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 22:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA (CİHAN)-Adana'da 8 kişiyi 'sanal ortamda' hayali primle emekli ettiği ileri sürülen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) İl Müdürlüğü'nde görevli bir memur ve aracılık eden kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Mali Büro ekiplerinin, ihbar üzerine SSK İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü operasyon yaklaşık bir ay sürdü. Bu süre zarfında SSK'da süpervizör olarak görev yapan Hasan Ş. iddialara göre, kendisine aracılık yapan Ali P. ile birlikte 5 ile 10 bin yeni lira karşılığı sahte emeklilik yöntemlerini uyguladı.

Mali Büro ekipleri, belgeler üzerinde yaptıkları çalışmalarda, Hasan Ş.'nin arkadaşlarına ait şifre bilgilerini alarak, bilgisayarlar üzerinden geçmişte bir gün dahi primi olan kişilere emekliliklerine yetecek kadar "hayali hizmet" yazdığını ortaya çıkardı.

Polis, Hasan Ş. ile kendisine yardımcı olduğu belirlenen Ali P., sahte yollarla emekli edilen Yumurtalık Belediye Başkanı Gülten, akrabaları Ziya, Ramazan ve Sabri S. ile sahte yöntemlerle emeklilik işlemleri tamamlanan, ancak henüz emekli olmayan 3 kişiyi gözaltına aldı. Sanıklardan SSK İl Müdürlüğü'nde görevli Hasan Ş. ile ona aracılık eden Ali P., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı, diğer sanıklar ise serbest kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber