22 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Eylül 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERTUĞRUL YALÇINBAYIR : ?AKP'NİN YÖNTEMİ YANLIŞ, TOPLUMDA ÇATIŞMA ORTAMI VAR?

-AKP Bursa eski Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, ?Sivil Anayasa? çalışmalarını değerlendirdi. Yeni Anayasa metninin bir parti kaynaklı olmasının şık olmadığını belirten Yalçınbayır, ?Hazırlanan metin kötü bir metin değil. Anayasayı güzelleştiren unsurlar var. Ancak, türban gibi eğitim gibi maddelerin değiştirilme yöntemi yanlış. AKP'nin yöntemi yanlış? değerlendirmesinde bulundu.

-AKP'Lİ AYTAÇ DURAK'TAN BAYDEMİR'E "KAYNAK" TEPKİSİ: "AYRIM VARSA GÜNEYDOĞU LEHİNE"

-Adana'nın AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hükümetin AKP'li olmayan belediyelere kaynak konusunda sıkıntı yarattığını ileri süren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e sert çıktı. Baydemir'in iddialarının doğru olmadığını savunan Durak, ?Eğer bir ayrım varsa bu pozitif bir ayrım olarak tanımlanabilir. Diyarbakır'daki kaynak artışı yüzde 975 olurken, bendeki eğer yüzde 370 oluyorsa, bu demek oluyor ki batıda toplanan vergilerden doğu ve güneydoğudaki illerin paylarında ciddi bir artış var? dedi.

-TÜRKİYE ELEKTRİKTE EN UCUZ ÜLKELER LİGİNDE

-Türkiye'de konutlar için 10 cent olan elektriğin kilovat saat fiyatı, AB ülkelerinde 31 cent'e kadar çıkıyor. Ancak beş yıllık ?yapay ucuzluk? dönemi sürdürülemez noktaya geldi, özel üreticilere sübvansiyon TEDAŞ'ın yıllık zararını 650 milyon dolara taşıdı, zam kararı bekleniyor.

-PARA ARZI 357.8 MİLYAR YTL'YE DÜŞTÜ

-En geniş tanımlı para arzı M3, Eylül'ün ilk haftasında 775 milyon YTL daralarak, 357.8 milyar YTL'ye geriledi. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 38 milyar YTL oldu.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 203.7 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine gelecek hafta 203.7 milyon dolar dış borç ödemesi gerçekleştirecek.

-E-DEVLET İLERLEME RAPORU: TÜRKİYE E-DEVLETİN BAŞLANGIÇ AŞAMASINDA

-AB Komisyonu'nun yayınladığı e-Devlet İlerleme Raporu'na göre, Türkiye kamu hizmetlerinin internet üzerinden görülmesinde geçerli olan sunum-hizmetin tamamlanması aşamalarının ikisinde başlangıç aşamasında bulunuyor.

-İHD 2. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU YAPILIYOR

-İnsan Hakları Derneği (İHD) 2. Olağanüstü Genel Kurulu, Eğitim-Sen Genel Merkezi Konferans Salonu'nda yapılıyor. Dernekte, eski Genel Başkan Yusuf Alataş'ın istifasının ardından, Haziran ayında Reyhan Yalçındağ Baydemir'in kongreye kadar Başkanlık görevini devralmıştı.

-İEİS: ?İLAÇTA TASARRUF İÇİN EŞDEĞER İLAÇ KULLANILMALI?

-İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Eş Başkan Yardımcısı Tandoğan Tokgöz'ün verdiği bilgiye göre, eşdeğer ilaç pazarı 2007 yılının ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre kutu ölçeğinde yüzde 7.7, tutar ölçeğinde ise yüzde 22 oranında büyüdü. Eşdeğer ilaç pazar payı kutu ölçeğinde yüzde 50.6 dan yüzde 51.4'e yükselirken; tutar ölçeğinde ise fiyat erozyonu nedeniyle pazar payı değişmeyerek yüzde 33'te kaldı.

-SAĞLIK BAKANLIĞI: ?BİR YAŞINDAN KÜÇÜK BEBEKLERE BAL YEDİRMEYİN?

-Sağlık Bakanlığı alerjin maddeler içerdiğinden bir yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemesi gerektiğini açıkladı. Bakanlık, ?Bunun yerine besleyici değeri çok daha fazla ve demirden zengin olan pekmezin tüketilmesi daha sağlıklıdır? açıklaması yaptı.

-BORÇLARDAN KURTULMAK İÇİN KENDİNİ NÜFUSTA ÖLÜ GÖSTERDİ

Kırıkkale de yaşayan Şuayip Vural, hakkında açılan dolandırıcılık davalarından kurtulmak için önce kanserden öldüğüne dair belge düzenletti, daha sonra sahte ölüm raporu aldı. Mahkeme, Vural'ın beraatine karar verdi, Yargıtay kararı bozdu.

-RAHMİ KOÇ, BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI'NI YÖNETECEK

-Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın, Borusan Holding'in ?Konuk Şef? projesi kapsamında vereceği ve Rahmi M. Koç'un konuk şef olarak katılacağı özel konseri, 26 Eylül çarşamba akşamı, Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber