23 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Eylül 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BORSA, BU HAFTA "TARİHİ ZİRVE"Yİ DENEYECEK

-Gelecek hafta piyasalarda yaşanacak olası gelişmeleri ANKA'ya değerlendiren uzmanlar, geçen haftanın son işlem gününü 53.882 puandan kapatan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi'nin bu hafta 56 bin düzeyini aşarak "tarihi zirve" yapabileceğini bildirdi. Dolar kurunun ihracatçılar için çok zorlayıcı bir noktada olduğuna işaret eden uzmanlar, doların 1.21-1.22 seviyelerinde devam etmesi halinde Merkez Bankası'nın piyasaya müdahale etmesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

-TÜRKİYE SICAK PARACILAR İÇİN CAZİBESİNİ SÜRDÜRÜYOR

-Piyasaların gelecek bir yıllık dönemde Hazine kağıtlarından beklediği reel faiz yüzde 8.76 düzeyinde bulunuyor. Dünyanın en yüksek faizini veren Türkiye, spekülatif kar peşindeki fonlar açısından daha uzun bir dönem için cazip yatırım ortamı olarak görülüyor.

-BİR MİLYON AMERİKALI TÜRKİYE'YE GELECEK

ABD'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan tanıtım atağı meyvelerini vermeye başladı. ABD'den Türkiye'ye gelen Amerikalı turist sayısı ise rekor düzeyde arttı. 2008 yılında ABD'den Türkiye'ye gelecek olan Amerikalı turist sayısının tam bir milyon kişiyi bulması bekleniyor.

-SHP KÜÇÜK KURULTAYI TOPLANIYOR

-SHP 9. Küçük Kurultayı İnşaat Mühednisleri Odası'nda toplanacak. Kurultayın açılışını yapacak olan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, başta yeni anayasa çalışmaları olmak üzere güncel siyasal konularla ilgili konuşma yapacak.

-SHP il başkanları, aynı yerde düzenleyecekleri basın toplantısında sol kamuoyuna "SHP'de siyaset yapma" çağrısı yapacak. (Saat: 10.00/ 12.00)

-GÖKÇEK'İN CHP'Lİ RAKİBİ SEÇİM KAMPANYASINI BAŞLATTI

-22 Temmuz'da milletvekili adayı olmayan eski CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim kampanyasını şimdiden başlattı

-Yılmaz, ilçe ilçe dolaşarak halkla görüştüğünü belirterek, CHP yönetimine, ?Ben aday olmayı düşünüyorum, onun için çalışıyorum? dediğini söyledi

-Son üç yerel seçimde sırasıyla yüzde 27, yüzde 33.79 ve yüzde 55 oy alarak seçimi kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in rekorunu kırmak kolay olmayacak

-TÜRK-İŞ'TEN HÜKÜMETE IMF İÇİN ?COPACABANA? ÇAĞRISI

?Türk-İş, hükümetten IMF ile yollarını ayırmasını isteyerek, Brezilya ve Arjantin'in yapığı Copacabana Deklarasyonu'nun Türkiye için de uygulanmasını önerdi. Türk-İş bu anlaşma ile IMF ikna edilerek, borçların ödenebileceğini ve IMF programının sona erdirilebileceğini bildirdi.

-TELKODER: ?YENİ TARİFE İLE VATANDAŞIN CEBİNDEN 900 MİLYON YTL ÇIKACAK?

-Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom'un yeni tarifesi için de Danıştay'da dava açtıklarını hatırlatarak, ?Türk Telekom'un yeni tarifesi bir önceki ile aynı. Bu tarife ile de vatandaşın cebinden yaklaşık 900 milyon YTL çıkacak? dedi.

-TÜRK KUMAŞINA KDV AVRUPA PARLAMENTOSUNDA

-Avrupa Parlamentosu üyelerinden Syed Kemal, Romanya'da Türk kumaşlarına uygulanan KDV'yi Avrupa Parlamentosu gündemine getirdi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI: ?HAMBURGER YİYECEKSENİZ YANINDA AYRAN İÇİN?

-Özellikle gençlerin fast food tüketimlerinin artığı günümüzde Sağlık Bakanlığı uyardı. Hamburger yanında cola tercih eden gençlere Bakanlık, ?Fast food restoranlara arada bir gidilecekse, hamburger yanında salata, ayran veya meyve suyu tercih edin? önerisinde bulundu.

-İSTANBUL DERELERİNDEN TOPLANAN ÇÖPLER ARASINDA BUZDOLABI, ÇELİK KASA VE ÇEKYATLAR ÇIKTI

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl, yaklaşık 450 kilometre uzunluğundaki İstanbul kıyılarında, deniz temizleme tekneleriyle alınamayan yüzer halde 1800 adet çöp kamyonu dolduracak miktarda 23 bin 411 metreküp çöpü bertaraf etti.

-?KİMLİK İNŞASI? KİTABININ YAZARI PROF.BİLGİN: ?İNSANLAR TÜRKKEN ERMENİ YA DA KÜRT OLABİLİR?

-Prof.Dr. Nuri Bilgin yeni çıkan Kimlik İnşası adlı kitabında Türklük, Ermenilik, Kürtlük, Alevilik, Sünnilik gibi kolektif kimliklerin, politik ve kültürel süreçlerde inşa edildiğini savunuyor. Herhangi bir grubun tarihin belli dönemlerinde bir başka kimliği taşıyabildiğini hatırlatan Bilgin, ?İnsanlar, Ermeni iken Türk veya Kürt ya da Türk iken Ermeni veya Kürt olabilirler. Bir grup kimliğine daha sonradan katılmak, daha iyi veya kötü olamaz? diyor.

-FİLMEKİMİ 6. KEZ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ?Filmekimi?, 19?25 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Nokia Nseries sponsorluğunda gerçekleştirilen ?Filmekimi?nde, dünya festivallerinde ödül almış filmler ile büyük ustaların son filmlerinden oluşan 21 film, Beyoğlu Emek Sineması'nda sinemaseverlerle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber