Oruç konusunda polis iki yılda çok değişti!

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazanda öğle yemeğinin kaç kişiye hazırlanacağını belirlemek üzere Emniyet'in yaptığı listede dört polis oruç tutmayacağını söyledi. İki yıl önce bu rakam 60, geçen yıl 17'diydi

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2005 ve 2006 yılında yaptığı gibi bu ramazan ayı öncesinde de bağlı birimlerine bir yazı yazarak oruç tutmayanların listesini istedi. Kaç kişilik öğle yemeği çıkarılacağını belirlemek adına yapılan bu uygulamada dört polis oruç tutmayacağını beyan etti. Yaklaşık 4 bin 500 çalışanı bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bu sayı geçen yıl 17, 2005'teyse 60 olmuştu.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2005 ve 2006 yılındaki ramazan aylarında olduğu gibi, oruç tutmayanların sayısı az olduğu gerekçesiyle Emniyet'teki yemekhaneleri ramazan ayı boyunca kapattı. Oruç tutmayacağını beyan edenler, geçen iki yılda olduğu gibi öğle yemeği için Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi'nin yemekhanesine yönlendirildi. Sosyal Hizmetler Dairesi, oruç tutmayanlar için her öğlen polisevine servis kaldırmaya başladı.

Fişleniyorlar mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, oruç tutmayanların listesini istemesi, bu yıl da "Emniyet oruç tutmayanları fişliyor mu" sorusunu gündeme getirdi. Aynı soru 2005 ve 2006 yılındaki ramazan aylarında da gündeme gelmişti. CHP'li Atilla Kart, Emniyet'teki bu uygulamayı 2005 ve 2006'da TBMM gündemine taşımıştı.

'Her yıl sorarız'

Üst düzey bir Emniyet yetkilisi, bu uygulamanın her ramazan öncesinde tekrarlandığını söyledi. Emniyet'in yemekhanesinde personele ücret karşılığı yemek verildiği için böyle bir uygulamanın zorunlu olduğunu savunan Emniyet yetkilisi, "Bunun fişlemeyle bir ilgisi yok. Sadece kaç kişinin yemek yiyeceğini, kaç kişilik yemek çıkarmamız gerektiğini bilmek için isim istedik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber