50 yaş üstündekiler göz tansiyonunu kontrol ettirmeli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Can Kaya, 50 yaş üstü kişilerin mutlaka göz tansiyonunu kontrol ettirmeleri gerektiğini belirterek "Aksi durumda körlükle karşılaşabilirler" dedi.

Hastalığın genellikle bulgu vermeden seyrettiğine dikkat çeken Dr. Kaya, "Toplumda çok görülen ve tedavi edilmezse körlüğe neden olan glokom yani göz tansiyonudur. Bu hastalık genellikle herhangi bir bulgu vermeden seyreder. Hasta kontrol altında tutulmazsa geri dönüşü olmayan sinir hasarı ve körlüğe neden olabilir. Bu nedenle özellikle 50 yaş üstü kişilerin mutlaka göz tansiyonunu kontrol ettirmeleri gerekir" dedi.

Göze ciddi ölçüde zarar veren diğer hastalık çeşidinin şeker hastalığı olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu: "Toplumda sık görülen şeker hastalığı vücudun diğer organlarına hasar verdiği gibi gözde de özellikle retinada ciddi kanama ve görme kayıplarına yol açabilmektedir. Bu nedenle 10 yılı geçmiş ve kontrolsüz seyreden şeker hastalarının mutlaka 6 aylık aralarla düzenli göz muayenelerini yaptırmaları gerekir. Şeker hastalarında oluşan göz içi kanamalarını tedavi etmek için kullanılan vitrektomi sistemi

hastanemizde mevcuttur. Bu şekilde her türlü vitreoretinal cerrahi girişimi en iyi şekilde hastanemizde uygulamaktayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber