Gül'ün önünde 17 Bakanlar Kurulu Kararnamesi var

Haber Giriş : 24 Eylül 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AKP hükümeti, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 28 Ağustos - 20 Eylül tarihleri arasında Çankaya Köşkü'ne 26 müşterek kararname gönderdi. Gül, "üçlü kararname" olarak de bilinen bu kararnamelerden 15'ini onayladı. 11 kararname üzerindeki çalışmalar ise sürüyor.

Gül, Bakanlar Kurulu tarafından atamalarla ilgili olarak gönderilen 5 kararnamenin birini onayladı, diğer dört kararname ise işlemde duruyor.

Gül'ün kararlarının içinde en fazla dikkati çekenler, Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı'na, Şahabbettin Harput'un İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na, Tahsin Burcuoğlu'nun MGK Genel Sekreterliği görevlerine atanması oldu.

26 müşterek kararname

Hükümet, Köşk'e, bazı kuruluşların bakanlıklara bağlanmasına ilişkin 1, hükümet kuruluş ve bakan değişikliği için 2, 14 vekâlet tezkeresi, 26 müşterek kararname, atamalara ilişkin 5 Bakanlar Kurulu kararı, atamalar dışındaki işlere ilişkin 17 Bakanlar Kurulu kararı gönderdi.

Köşk'e henüz, yasa ve kanun hükmünde kararname gönderilmedi. Bakanlar Kurulu'nun, mahkûm affına ilişkin olarak Köşk'e gönderdiği 1 karar ise işleme alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber