'Askere, açık arazide pusu'yu önleyecek cihaz geliştirildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı geliştirilen jammer (frekans karıştırıcı) adlı cihazın Türkiye'deki üreticilerinden biri olan Microdis firması, ilginç bir ürün daha geliştirdi.

Cihaz, Güneydoğu'da terörle mücadele eden askerlere büyük kolaylık sağlayacak. Arama tarama faaliyetleri kapsamında geceyi arazide geçirecek timler, dört adet sırtta taşınabilecek çevre güvenlik cihazını değişik bölgelere kuracak. Terörist sızması halinde cihaz alarm verecek. Silahlı Kuvvetler'in Güneydoğu'da terörle mücadelesinde 'açık arazide konuşlanan birliklerin çevre güvenliğini sağlamak' en büyük problemlerinden birini teşkil ediyor.

Microdis Genel Müdürü Arif İzzet Sarıtaş, bu çevre güvenlik ürünü ile askerlerin açık arazide daha güvende olacaklarını ve daha iyi dinlenmelerinin sağlanacağını belirtiyor. Ürün, sınır karakollarında da kullanılabilecek. PKK'lı teröristlerin son dönemde uzaktan kumandalı düzeneklerle askere saldırması jammer üretimine hız verilmesine sebep oldu. Bugün Türkiye'de jammer adı verilen cihazı Aselsan ile birlikte birkaç özel firma üretiyor. En çok jammer üreten firma Microdis olarak biliniyor. Microdis bugüne kadar yurtdışına gönderdikleri de dahil olmak üzere 400'e yakın jammer üretip satmış. Jammer, dış ülkelere de ihraç ediliyor. Jammer'in Ar-Ge'si kendilerine ait. Dört sene önce kurulur kurulmaz jammer'in Ar-Ge çalışmalarına başlayan Microdis, ilk ürünü bir buçuk yıl önce satışa sunmuş. İlgili yasalar bu cihazın kullanılmasını özel izne bağlıyor. Sarıtaş, her parayı bastıranın bu cihazı alamadığını dile getiriyor: "Bu cihaz sadece Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet kurumlarının araçlarına takılabiliyor." diyor. Erkan Acar, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber