Ümmet Kandoğan, Ağar'ın koltuğu için iddialı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde DP'nin Meclis Genel Kurulu'na katılmama kararına rağmen, oturuma katılarak Mehmet Ağar ile köprüleri atan Denizli eski Milletvekili Ümmet Kandoğan, DP Genel Başkanlığı adaylığına soyundu.

KOLLARI ŞİMDİDEN SIVADI

Genel başkanlık konusunda bir hayli iddialı konuşan ve şimdiden kolları sıvayan Kandoğan, "Demokrat Parti delegeleri arasında Ümmet Kandoğan sevgisi Mehmet Ağar'dan daha fazladır. Çünkü ben 3.5 yılda Mehmet Ağar'dan daha fazla DP'ye hizmet verdim. 3.5 yıl boyunca Meclis'te 360 kişilik AK Parti grubuna karşı ben mücadele verdim. Meclis kürsüsünden ben, DP'nin sesini dile getirdim. 22. Dönem'de kürsüyü en çok kullanan milletvekili ben oldum. Beni konuşturmamak için bin bir yolu denediler ama başarılı olamadılar" dedi.

YENİLGİNİN EN BÜYÜK SEBEBİ

Seçimlerde elde edilen hezimetin ardından Mehmet Ağar'ın, 'Seçim yenilgisinin en büyük sebebi Genel Kurul'a girmemizdi' şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Kandoğan, "Ben iki ay boyunca partide dil döktüm. Gelin, 'Genel Kurul Salonu'na girelim', eğer 'CHP'nin peşine takılırsak meydanlarda bunu anlatamayız' dedim. O gün bana karşı çıkanlar bugün gelip benden özür diliyorlar. Benim haklılığım ortaya çıkmıştır. Eğer o gün, Mehmet Ağar beni dinleyip Genel Kurul Salonu'na girseydi, bugün kendisi başbakan yardımcısı koltuğunda oturuyor olacaktı. AK Parti de bu kadar oy almayacaktı" görüşünü dile getiriyor. Bakalım genel başkanlık konusunda bir hayli iddialı olan ve DP delegeleri arasında kendisinin Mehmet Ağar'dan daha çok sevildiğini dile getiren İmmet Kandoğan, bu sevgiyi sandıkta oya dönüştürebilecek mi? Genel Başkanlık ipini göğüsleyebilecek mi? Bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber