ABD'ye alo demenin dakikası "167 bin TL"

Haber Giriş : 09 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom ile ara bağlantı sözleşmesini imzalayan ilk şirket olan Atlas Online en geç bir hafta içinde hizmet vermeye başlıyor. Firma dakikası 147 bin liradan Arjantin, 167 bin liradan da Amerika ile konuşturacak. Konuşmaların bedeli kredi kartıyla da ödenebilecek

Sabit telefon pazarının serbest rekabete açılmasından sonra Türkiye'den diğer ülkeleri ararken ilk 'ucuz alo'yu Atlas Online dedirtecek. Lisans alan birçok özel telekom firması ara bağlantı ücretleri yüksek diyerek Türk Telekom ile sözleşme imzalamamakta direnirken, Atlas Online ilk imzayı atarak sektöre fiilen start verdi. Bugüne kadar özel şirketler bir tek diğer ülkelerden Türkiye'yi ararken ucuz servis verebiliyordu. Türkiye'den diğer ülkeleri aramak ya da Türkiye içinde konuşma henüz mümkün olmamıştı.

Türk Telekom'a göre % 75 ucuzuz

Halen test aşamasında olduklarını ve bir hafta içinde hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Atlas Online Genel Müdürü Erdal Tanıl, ''Tarifelerimizi belirledik. Türk Telekom'a göre yurtdışıyla dörtte bir daha ucuz fiyatlar belirledik'' diye konuştu. Özel Telekom firmaları ilk olarak yurtdışı aramaları ile kullanıcılarına hizmet verecek. Önümüzdeki günlerde buna şehirlerarası konuşmalar da dahil olacak. Tanıl, ''Yurtşından insanlar nasıl ucuza arama yapabiliyorsa, artık biz de aynı imkanlara sahip olacağız. Yurtdışı aramalarda artık iki kelime konuşup telefonu kapatmak zorunda kalmayacağız'' dedi.

Tarifelerin ülkelere göre farklılıklar gösterdiğini söyleyen Tanıl, telekomünikasyon pazarında yüzde 20 pazar payı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Türk Telekom, lisans verirken firmalara bir de numara tahsis etti. Türkiye genelinde aktif olan ve 0811 diye başlayan bu numalar seçilen operatörün santraline ulaşma imkanı sağlıyor. Atlas Online 0811 254 00 00 telefon numarası ile hizmet verecek.

Sektör bize tepki gösterdi ama hesaplarımızı buna göre yaptık

Türk Telekom'un yaptığı indirim ve talep ettiği ara bağlantı ücreti özel telekom firmalarının tepkisine neden olmuştu. Hizmet verebilmek için Türk Telekom ile ara bağlantı sözleşmesi yapması gereken firmalar ortak hareket etmiş ve bugüne kadar sözleşmeye imza atan olmamıştı. Atlas Online'ın Türk Telekom ile masaya oturması sektörde sert eleştirilere neden oldu. ''Ara bağlantı ücretlerinin yüksek olduğunu biz de kabul ediyoruz. Ancak hesaplarımızı mevcut olan ara bağlantı ücretleri üzerinden yaptık. Yatırımlarımızı çok önceden yapmıştık. Bu nedenle de bu yükün altından kalkarız'' diyen Atlas Online Genel Müdürü Erdal Tanıl, yurtdışındaki kâr marjlarının şehirlerarasında olmadığını ve bu nedenle de şehirlerarası görüşmelerin biraz daha gecikeceğini belirtti.

Yurtdışı arama nasıl yapılacak?

* Örneğin, Amerika'da yaşayan bir akrabanızı arayacaksınız. Önce bulunduğunuz yerin telefonundan 0811 254 OO'i çevirmeniz gerekiyor. Karşınıza bir sesli yarat sistemi çıkacak.

* Sesli yanıt sistemi ödeme için kredi kartı numaranızı istiyor. Ne kadarlık bir kontör istediğinizi sisteme girip kredi kartı numaranızı vererek belirtiyorsunuz. Bunun karşılığında size talep ettiğiniz kontör kadar konuşma imkanı sağlayacak bir pin numarası veriliyor.

* Eğer kredi kartı numaranızı vermek istemezseniz hesaba havale de yapabiliyorsunuz. Ama bunun için arama yapmadan önce havaleyi yapmanız gerekiyor. Ödemeyi yaptıktan sonra elinizdeki dekont ile call center'ı arıyorsunuz ve size bir pin numarası veriliyor. Bu numarayı aldıktan sonra yine 0811 254 00 00'ı arıyorsunuz.

* Pin numaranızı aldınız. Bağlandığınız sesli yanıt sistemine önce pin kodunu sonra arayacağınız yerin numarasını telefonunuzun tuşları ile giriyorsunuz. Ve Amerika'daki akrabanız ile konuşmaya başlıyorsunuz. Görüşme sonlandığında sesli yanıt sistemi size ne kadar kontörünüz kaldığını söylüyor.

* Pin numaranız da geri kalan kontörleriniz saklanıyor. Daha sonra yapacağınız görüşmelerde bu kontörleri kullanabiliyorsunuz.

* Bunun dışında piyasaya calling cartlar da çıkacak. Bu kartlar belli kontörlere sahip olacak Kredi kartı ya da havale yapılması gerekmeyecek. Kartın üzerindeki kontör kadar konuşulabilecek.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber