Erzurum Baro Başkanı'ndan Türüt'e destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan, ''Plan yapmayın plan'' adlı şarkıda suçun ve suçlunun herhangi bir şekilde övülmediğini savunarak, ''Yerli Ermeni diasporası ve dışardan beslenen medyanın kışkırtmaları sonucu İsmail Türüt ile şarkının söz yazarı 'Ozan Arif' hakkında soruşturma açılmıştır'' dedi.

Turan, ''Plan yapmayın plan'' adlı şarkının sözlerini dikkatli bir şekilde incelediğini ancak suçu ve suçluyu öven herhangi bir ibareye rastlamadığını söyledi.

Söz konusu şarkının yargıya ve gazete manşetlerine taşınmasına anlam veremediğini ifade eden Turan, ''Ülkemiz çok karanlık bir dönemden geçiyor. Ozan Arif, türküsünde 'Karandeniz'de oyun oynamayın tutmaz' diyor. Ben ise artık bu oyunların ülkemizde tuttuğuna inanıyorum'' diye konuştu.

Şarkıdan dolayı, İsmail Türüt ve Arif Şirin'in (Ozan Arif) herhangi bir şekilde ceza almasının söz konusu olamayacağını savunan Turan, şöyle konuştu:

''Türküde 'iyi yapmış Hrant'ı öldürmüş' denmiyor ki ceza alsın. Yerli Ermeni diasporası ve dışardan beslenen medyanın kışkırtmaları sonucu İsmail Türüt ile şarkının söz yazarı Ozan Arif hakkında soruşturma açılmıştır. Parçada 'Ogün ve Yasinlerin bitmeyeceği' telaffuz ediliyor. Doğru, ülkemizde ne Ogünler ne de Yasinler bitmez.''

-''TÜRKÜM DİYEMEZ OLDUK''-

Özellikle medyanın söz konusu olayı işleyişini ve sürekli gündeme getirişini şaşkınlıkla izlediğini belirten Turan, şöyle devam etti:

''Bu tür olaylara medyanın yaklaşımı nedeniyle artık Türküm diyemez olduk. Medya, Türk kelimesine, vatanseverliğe, milli bütünlüğe, kutsal değerlere dayanamıyor. Dışardan beslenen medya şimdi de İsmail Türüt'ün 'Karadeniz'de oyun oynamayın' cümlesine tahammül edemiyor.

Ülkede, 'Vatanımı seviyorum' diyenler artık cezalandırılmaya başlandı. Buna karşın vatana kurşun sıkanlar ile vatanı ihbar edenler ödüllendiriliyor.

Orhan Pamuk, Türk coğrafyasına ve devletine hakaret etmeseydi, Nobel Edebiyat Ödülü'nü alamazdı.''

İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir'in şarkıda suç ve suçlunun övülmediğini söylediğini anımsatan Turan, ''Nevzat Erdemir, doğruyu söyledi diye hakkında söylenmeyen kalmadı. Nevzat Erdemir'i sonuna kadar destekliyorum. Şimdi benim hakkımda da denmedik kalmasın'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber