Değnekçileri işe alan belediye park sorunu çözdü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSPARK kentteki 200 değnekçiyi işe aldı. İstanbullular yol kenarında ucuz ve güvenli parka kavuştu. Belediye ise kaldırım kenarlarından 40 milyon YTL kazandı. Değnekçiler, şimdi güvenliğin simgesi

BİR dönem kentin korkulu rüyası haline gelen ve ?Değnekçi' olarak adlandırılan otopark mafyası, belediyenin akılcı çözümüyle şimdi İstanbullulara ucuz ve güvenli park hizmeti sağlıyor.

İki yıl önce kurulan İSPARK (İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş), önce kentin park olarak kullanılan yollarını belirledi. Sonra bu noktalara, yabancı dil bilen üniversite mezunlarından eski değnekçilere kadar bin 300 park görevlisi yerleştirdi. İstanbullular, özel parklarda bir kaç saate 8-10 YTL ücret ödemek yerine gittikleri yerin yol kenarlarındaki belediyenin 2-4 YTL ücretli resmi parkını tercih etti. Böylece İstanbullular ucuz ve güvenli park, İSPARK'sa kaldırımlardan 40 milyon YTL'lik ciro yaptı.

KENTTE 700 değnekçi tespit ettiklerini ve bunların 200'ünü işe aldıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, şunları söyledi; ?Ben bundan sonra evimi nasıl geçindireceğim' diye karşımıza çıkan değnekçilere, bu işin bir kanun gereği olduğunu anlattık ve başarılı olduk. Şu anda ağırlıklı olarak Beyoğlu ve Şişli'de olmak üzere sayıları 40'ı bulan 7-8 grup kaldı. Otopark mafyası ve değnekçilik yıl sonuna kadar tamamen tarihe karışacak. En düşük maaş net 810 YTL. Yani otopark ücreti olarak verilen 3-4 liraların tamamı bumerang gibi devlete, millete ve personele dönüyor. Zeytinburnu'nda otopark iki saati ücretsiz, 24 saati 5 YTL. Ama buna rağmen Sultanahmet'e otomobille gelirseniz, caydırıcı fiyat uygularız. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber