Belediyeden memuruna bayram hediyesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de geçen yıl ilk defa Gaziemir Belediyesi tarafından yapılarak diğer belediyelere örnek olan sosyal denge sözleşmesi, bu yıl oranları arttırılarak yenilendi.

Geçen sene 55 memuru kapsayan sözleşme kapsamında bu yıl 73 memur bulunuyor. Buna göre en düşük memur maaşı yüzde 17 artışla bin 203, en yükseği ise yüzde 22 artışla 2 bin 27 YTL olacak. Ayrıca yılda 2 defa 850 YTL ikramiye, 4 defa 300 YTL'lik gıda yardımı verilecek.

Belediye çalışanlarının katılımıyla düzenlenen törende imzalar, Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel ve Bembir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay tarafından atıldı. Törende Bembir-Sen İl Başkanı Kamuran Han ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Veli Yüce de hazır bulundu.

Bembir-Sen Genel Başkanı Turbay, sözleşme hazırlık sürecinin problemsiz ve uyumlu geçtiğini, Gaziemir Belediyesi'nin İzmir metropol içinde sosyal denge sözleşmesini ilk başlatan belediye olduğunu söyledi.

Turbay, "Bu sözleşmeyle Gaziemir Belediyesi sadece İzmir'de değil, bütün Türkiye'de ilk üçe giriyor. İşveren görevini yapmıştır, şimdi sıra işgörendedir." dedi.

Türkiye'de memur personelin geçim kaygısı sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Başkan Yüksel ise verimli çalışma için ücret dengesinin adil olmasını istediklerine dikkat çekerek, "Bu sene yenilenen sosyal denge sözleşmesinin en iyi şartlarda yapıldığı tek belediyeyiz. Hedefimiz memur arkadaşların çok daha fazla huzur içinde işyerine gelmesi ve verimli olmasıdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber