Teziç: 'KKTC kararı'ndan vazgeçmeyiz

Haber Giriş : 10 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, YÖK'ün KKTC'deki üniversitelere ön kayıt sistemiyle öğrenci alınmaması yönündeki kararı ile ilgili olarak KKTC'li milletvekillerinden oluşan heyetin bir öneri hazırlayacağını ve bu öneriyi değerlendirmek üzere heyetle yeniden bir araya geleceklerini bildirdi. Teziç, YÖK'ün KKTC'deki üniversitelerle ilgili kararından vazgeçmenin mümkün olmadığını söyledi.

YÖK'ün, "KKTC'deki üniversitelere ön kayıtla öğrenci alınmaması'' yönündeki kararını kaldırması için bir haftadır Türkiye'de temaslarda bulunan CTP Milletvekili Mehmet Çağlar başkanlığındaki heyet, YÖK Başkanı Teziç'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Teziç, geçen yıl KKTC'deki üniversitelerin kontenjanlarının üstünde öğrenci almalarının sıkıntıya yol açtığını belirtti. "Ön kayıt sistemiyle öğrenci alımının getirdiği sıkıntıları aşabilmenin yolu yürürlükteki sistemin uygulanmasıyla mümkün olacaktır'' diyen Teziç, Türk öğrencilerin, KKTC'deki üniversitelere merkezi sistemle yerleşebileceklerini, bundan vazgeçilemeyeceğini heyete ilettiklerini söyledi.

YÖK'ün getirdiği düzenlemenin Türk öğrencilerin nasıl kayıt yaptıracağıyla ilgili olduğunu söyleyen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, KKTC üniversitelerine kontenjan sınırlaması getirilmediğini vurguladı. Teziç KKTC heyetiyle Çarpamba günü tekrar görüşebileceğini söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber