Savcılıktan RTÜK'e 'Başbuğ' yazısı

Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ hakkında AK Parti'li milletvekillerinin suç duyurusu üzerine, savcılık soruşturma kapsamında Başbuğ'un ifadelerinin tamamını temin etmek için RTÜK'e yazı yazdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2020 09:27, Son Güncelleme : 20 Şubat 2020 09:30
Savcılıktan RTÜK'e 'Başbuğ' yazısı

Başbuğ, televizyon programında, "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" demişti.

Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunan AK Partili milletvekilleri dilekçelerinde, "TBMM'nin iradesiyle yasalaşan kanun tasarısı ve değişiklik önergelerinin FETÖ'nün direktifiyle hazırlandığını iddia etmek, 15 Temmuz gecesinde FETÖ'ye karşı kahramanca direnen ve bu nedenle bombalanan Gazi Meclisimize ve onun mensuplarına açık bir saygısızlık olup bu nitelikteki bir ithamın Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişiden sadır olması büyük talihsizliktir. Kanun tasarı ve değişiklik önergelerinin ne teklif aşamasında ne de yasalaşma sürecinde herhangi bir örgütün etkisi söz konusu olmamıştır" ifadelerine yer vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber