'Polis memurları, indirimli laptop için görev yerini terk etti' iddialarına açıklama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet'ten Media Markt açıklaması

Ümraniye'de bir marketin açılışında yaşanan izdiham olayında bazı polis memurlarının görevlerini terk edip alışveriş yaptıklarına ilişkin iddialar İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı.

Mağazada alışveriş yaptıkları görülen polis memurları için ise emniyet : "Görevden çıkmış olan istirahatlı memurlardır" açıklaması yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "26/09/2007 tarihinde bazı yazılı basın organlarında Ümraniye'de bir marketin açılışında izdiham yaşandığına dair haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberlerde bazı polis memurlarının güvenliği sağlamayı bırakıp, alışveriş yaptıkları hususunda gerçeği yansıtmayan iddialar yer almıştır. Açılışı yapılan mağazanın güvenlik hizmetleri bir özel güvenlik firması tarafından sağlanmakta olup, Emniyet Müdürlüğümüzce sadece yankesicilik ve hırsızlık gibi asayiş olaylarına karşı sivil ekipler ile trafiğin düzenlenmesi için motosikletli ve resmi ekipler görevlendirilmiştir. Mağazada alışveriş yaptıkları görülen polis memurları görevden çıkmış olan istirahatlı memurlardır. Görevli memurlardan hiç biri görevini terk etmemiştir. Ayrıca yukarıda sözünü ettiğimiz açılışta görevlendirilen ekiplerimizde K-9 köpekleri ve biber gazı bulunmamaktadır. Polisçe K-9 köpekleri ve biber gazının kullanıldığına ilişkin iddialar da doğru değildir. Alınan önlemlerimiz neticesinde polis merkezlerimize açılış esnasında meydana gelen herhangi bir asayiş olayı intikal etmemiştir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber