İstanbul ve Ankara belediyelerinden 450 bin kişiye yardım

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AKP'li belediyelerin İstanbul'da 5 milyon, Ankara'da da 3 milyon kişiye yardım ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, iki ilde belediyelerin yardım ettiği kişilerin toplamının 450 bin olduğunu söyledi.

Belediyelerin yardımlarıyla ilgili ANKA'ya bilgi veren Canikli, İstanbul'da ilçe belediyeleriyle birlikte toplan 225 bin kişiye, Ankara'da da yine ilçe belediyeleriyle birlikte toplam 125 bin kişiye yardım ulaştığını bildirdi. Canikli, bu rakamlara iftar yemekleri, kumanyalar ve erzak dağıtımının da dahil olduğunu ifade etti.

-İSTANBUL ÖNDE-

Canikli, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin her gün 50 bin kişiye kumanya olarak iftar yemeği dağıttığını söyledi. Canikli, ihtiyacı olanlara evlerine sıcak yemek servisi yapıldığını, Ramazan dışında da aşevlerinde yemek verildiğini belirtti.

Canikli, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 30 çadırda 12 bin kişiye yemek verdiğini, Yenimahalle İlçe Belediyesinin 500 iftar ve sahur yemeği verdiğini, Altındağ İlçe Belediyesinin Ramazan boyunca 50 bin kişiye kumanya dağıttığını, haftada dört gün 200 kişiye iftar yemeği verdiğini, Mamak İlçe Belediyesinin günde 1500 kişiye, Etimesgut İlçe Belediyesinin 1200 kişiye iftar yemeği verdiğini belirterek, Ankara'da bir günde yemek verilen kişi sayısının 15 bin 400 olduğunu bildirdi.

-İZMİR DE YARDIM YAPIYOR-

Canikli, sadece AKP'li belediyelerin değil,CHP'li belediyelerin de yardım yaptığını belirterek, İzmir'i örnek gösterdi. Canikli, İzmir'de belediyelerin 6 bin kişiye iftar yemeği verdiğini, 100 bin kişiye gıda yardımı yapıldığını ve 15 bin aileye 200 YTL Bayram çeki verildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber