BES üyesi memurlara dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Mustafa Çınar'ın da bulunduğu 15 sendika üyesi hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 3 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Levent Savaş, 2006 adli yılının açılışında, adliye çalışanlarının sorunlarına dikkati çekmek için İzmir'den başlatılarak Ankara'da sona erdirilen "Yargıda Adalet İstiyoruz" konulu yürüyüş kapsamında, Ankara Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen eyleme ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Savcı Savaş, hazırladığı iddianamede, Ankara adliyesi önünde toplanan 350 kişilik sendika üyesinin, toplu olarak Adalet Bakanlığına doğru yürüyüşe geçmek istemeleri üzerine, güvenlik güçlerince uyarıldıklarını ve gruba, "kortej oluşturarak, pankartlı, dövizli, önlüklü olarak Adalat Bakanlığına yürümelerinin mümkün olmadığının, yaptıkları eylemin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na aykırı olduğunun" bildirildiğini kaydetti.

"Yargıda Adalet İstiyoruz" konulu protesto amaçlı yapılan toplantı ve gösteride, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'nın 22. ve 23. maddelerine aykırı davranıldığı savunulan iddianamede, BES Genel Başkanı Mustafa Çınar ile sendika üyesi ve yöneticileri Cemal Yıldırım, Yusuf Uyan, Hüseyin Akpınar, Bülent Kaya, Murat İşeri, Cem Bilici, Suat Planlı, Hüseyin Gölpunar, Ahmet Turan, Kamuran Emir, İbrahim Kara, Necdet Bekçi, Kenan Akbaba ve Mehmet Karaaslan'ın, söz konusu yasanın 32/3. maddesi uyarınca 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber