Akdağ, geciken harcırah ve tedavi giderleri için Maliye Bakanlığına başvuracak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdağ'dan sağlık personeline müjde

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının harcırah ve tedavi giderlerinin ödenmesi için Maliye Bakanlığı'na başvuracaklarını belirterek, bu yönde çok şikayet aldıklarını ve sorunu çözeceklerini müjdeledi.

Bakan Akdağ, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Önder Kahveci ve beraberindeki heyeti kabul etti. Akdağ'ın 60. hükümette yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atanmasından dolayı kendisini tebrik eden Kahveci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni bir beyaz sayfa açtık' sözlerini hatırlatarak, "Sayın Başbakan seçimden sonra beyaz bir sayfa açtıklarını tüm toplumu kucaklayıcı bir anlayış içerisinde olacaklarını belirttiler. Biz de Türk Sağlık-Sen olarak hep diyalogdan yana bir tavır sergiledik. Sorunların çözümü karşılıklı bir iletişim ile mümkün olacaktır. Yapılacak hizmetleri hiç şüphesiz ki destekleriz. Fakat bu süre içerisinde sağlık çalışanlarının şartlarını geriye götüren uygulamalar olursa ona da tavrımızı açıkça ortaya koyacağız" dedi. Önder Kahveci, ziyarette ayrıca sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirerek çözüm istedi. Birçok memurun harcırahlarının, tedavi giderlerini alamadığına dikkat çeken Kahveci, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti. Bakan Akdağ ise, bu konuda kendisine de bazı şikayetlerin geldiğini, konu ile ilgili olarak en kısa zamanda Maliye Bakanlığı'na bir yazı yazılarak bu paraların isteneceğini kaydetti. Akdağ, "Bu dönem de daha iyi işler yapacağız. Döner sermayeler biter diye konuşuluyordu. Bu sene hastanelerimizin, sağlık ocaklarımızın döner sermayeden kasalarına 9.5 katrilyona yakın para girecek. Bunun 3.5 katrilyonunu çalışanlara dağıtılacak. Sadece ek ödeme ile değil başka hususlarla ilgili kazınmalarımızda yavaş yavaş olacak" şeklinde konuştu.

Ziyarette Akdağ, son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan doktorların tam gün çalışmasına ilişkin Türk Sağlık-Sen'in görüşünü sordu. Kahveci de, "Kanun tasarısı hazırlandığında inceleyeceğiz. Ama biz genel çerçeveleri ile bu konuda destek vereceğiz. Fakat bu yasalaşırsa kamudan özel sektöre doktor geçişleri yaşanabilir. Bunun önüne geçmek için çalışmalar yapılmalıdır" yanıtını verdi. Kahveci ayrıca Kurum İdari Kurul (KİK) kararlarının işlerlik kazanmasını talep ederek, "Kurum İdari Kurullar'da almış olduğumuz kararlara işlerlik kazandırırsak zannediyorum önemli bir adım atmış olacağız. Toplantılarda iyi bir süreç yaşıyoruz. Fakat alınan kararların hayata geçirilebilmesi noktasında bir gelişme sağlayabilirsek, Sağlık Bakanlığı'nın sendikalarla arasındaki ilişkiler daha da gelişir kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu. Akdağ'da bu konuyu gündemlerine alarak değerlendireceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"En güçlü memur sendikalarından birisiniz. Ülke yararına olacak her türlü uygulamada hepimizin aynı düşündüğünden şüphem yok. Geçmiş dönemde birçok sağlık hizmetini uygulamaya soktuk. Biz bunları sağlık çalışanları ile yaptık. Bizim prensiplerimiz, vizyonumuz iş yapma üzerine kuruludur. Kurumsal performans kriterleri artmalıdır. Önümüzdeki dönem daha verimli olacaktır. Kurum İdari Kurul kararlarına işlerlik kazandırılması konusunu gündemimize alacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber