Polis, 'başörtülü kıza saldırı'yı doğruladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2007 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Şişli'de başörtülü olduğu gerekçesiyle genç bir kızın saldırıya uğraması olayı polis tarafından doğrulandı. Olaya polisin müdahale etmediği yönünde çıkan haberler nedeniyle açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayın varlığını doğrularken, polisin müdahale etmediği iddiasına ise düzeltme yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün bazı yazılı basın organlarında, ''Şişli'de başörtülü olduğu için bir genç kıza bir grup genç tarafından müdahale edildiği ve orada bulunan polislerin konuyla ilgilenmedikleri'' şeklinde haberlere yer verildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak, olayda adı geçen avukat Tuncer Erdoğan'ın bilgisine başvurulduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Tuncer Erdoğan, '24 Eylül 2007 günü Şişli Adliyesinden Cevahir Alışveriş Merkezine yürürken 2'si bayan olmak üzere 5 gencin, 18-19 yaşlarında başörtülü bir genç kızla tartıştıklarını, kendisinin de onlara yaklaşarak nasihat ettiğini; bu esnada orada bulunan 2 özel güvenlik görevlisiyle birlikte gençleri ayırdıklarını ve başörtülü genç kızı otobüse bindirerek oradan uzaklaştırdığını' beyan etmiştir.

Avukat Tuncer Erdoğan, bilgisine başvurulmak için alınan yazılı beyanında, haberde iddia edildiği üzere yardım çağrısına cevap vermeyen trafik polislerinden ve plakası verilen polis ekibinden bahsetmemiştir. Bu konudaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber